Geesa en Marcel Wanders slaan handen in één


Japans Haiku gedicht inspireert Marcel Wanders tot nieuwe collectie badkameraccessoires voor Geesa.

De oer-Hollandse fabrikant van badkameraccessoires Geesa heeft in samenwerking met de Internationaal vermaarde ontwerper Marcel Wanders een nieuwe serie badkameraccessoires op de markt gebracht, genaamd Haiku. De fraai ontworpen details van de Haiku collectie liften de hele badkamer naar een hoger niveau. De serie kent een vrije opzet en laat verrassende combinaties zien die één vormtaal uitspreken. Haiku is van origine een Japans, visueel gedicht waar Marcel Wanders zich door heeft laten inspireren.

Haiku

De Haiku collectie laat zien hoe goed Design met Dutch DNA samen gaat met Internationale allure. Een Internationale collectie waarbij het Nederlands karakter garant staat voor kwaliteit en klasse. De Haiku collectie kent een vrije opzet en laat verrassende combinaties toe van verschillende materialen als hoogglans chroom, wit keramiek en donker wengé hout. De collectie omvat meer dan 40 verschillende artikelen die tegelijkertijd veel keuzevrijheid maar ook eenheid in vorm bieden. Strakke en organische vormen worden gecombineerd. De strakke lijnen van het planchet contrasteren met de bijna wulpse vormen van het keramiek, maar vormen tegelijkertijd een harmonieus geheel. De collectie bevat naast de artikelen die je in de badkamer verwacht - zoals planchetten, glashouders, handdoekringen, toiletrolhouders, toiletborstelhouders, diverse haken, zeepdispensers, een badgreep en een spiegel – ook een champagnekoeler, een kandelaar, vazen en een fotolijst. Door diverse artikelen te voorzien van een magneet blijven ze onverstoorbaar staan.

Japans gedicht als inspiratie

Marcel Wanders heeft zich bij het ontwerpen van de Haiku collectie laten inspireren door een klein gedicht. 'De serie badkameraccessoires die ik voor Geesa heb ontworpen betreft het soort beeldende poëzie dat mij in Haiku zo vervoert. De Haiku is het resultaat van nauwkeurig waarnemen en liefdevolle zorg. Een Haiku is niet zomaar een klein gedicht van drie regels met 5-7-5 lettergrepen ieder. Even zo belangrijk is de verwondering en de haast kinderlijke verbazing die er uit spreekt. Haiku lezen wil zeggen 'de indrukken ondergaan'. Haiku heeft niet veel uitleg noch intellectueel gedoe nodig', aldus Marcel Wanders.

De Haiku collectie is te verkrijgen bij de betere sanitair speciaalzaken of kijk op www.geesa.nl.

Publicatiedatum: 17 januari 2012.

AANBEVOLEN

RS5 afvalbak

De VOLA RS5 afvalbak (met deksel) wordt in de wand gemonteerd.

Houd je badkamer op orde!

Hoe meer mensen van je badkamer gebruik maken, hoe meer rommel er komt te staan.

Geesa Modern Art

De collectie badkameraccessoires Modern Art wordt wereldwijd gekocht vanwege zij...

De juiste badkamer accessoires. Welke koop je nou?

Welke badkamer accessoires zijn nou hip en praktisch tegelijk? Lees er alles ove...

Sieradenkast, spiegelkast accessoirekast

Sieradenkast, spiegelkast, passpiegel, juwelenkast, make up kast, opbergkast, sl...

Advertentie