emco Bad op de ISH 2019: Zeepdispenser met contactsensor 

Op de ISH 2019 presenteert emco Bad de eerste zeepdispenser met contactsensor

03 Juli 2019

emco Bad heeft op de ISH 2019 in Frankfurt am Main de eerste zeepdispenser met contactsensor in het bij de serie passende design gepresenteerd die innovatief comfort met de hoogste hygiëne-eisen combineert. Dankzij de geïntegreerde sensor kan het nieuwe product contactloos worden bediend. De hoeveelheid zeep is dan in de fabriek zuinig gedoseerd, maar kan echter ook door uzelf worden geregeld, afhankelijk van hoe vaak de handen onder de dispenser worden gehouden. Als eerste fabrikant biedt de onderneming daarmee een zeepdispenser met contactsensor aan die voldoet aan alle vereisten die gebruikers aan functie en design van moderne, hoogwaardige badkamerproducten stellen. De comfortabele bediening werd bereikt door toepassing van een smalle, zelf ontwikkelde sensorprintplaat die onder het zeepreservoir zit. De complete unit omvat naast de printplaat ook een lithium-ion-accu evenals de pomp, en wordt door de wandhouder vrijwel volledig verborgen. Het opladen van de accu vindt plaats via een micro-USB-aansluiting die door een afdekking is beschermd tegen spatwater. De nieuwe zeepdispenser is beschikbaar voor de succesvolle series "loft" en "trend"; andere modellen staan momenteel reeds in de planning.

Het gebruik van een geïntegreerde, duurzame lithium-ion-accu, die via een micro-USB-kabel wordt opgeladen, is een hedendaagse oplossing die onder andere ook wordt toegepast bij mobiele telefoons. Een acculading is voldoende voor circa 1000 impulsen. Bij een gemiddeld gebruik in een vierpersoons huishouden komt dat overeen met een gebruiksduur van vier tot zes weken. Als de zeepdispenser stroom nodig heeft, wordt dat weergegeven door een rood knipperende led. Tijdens het laadproces, dat ongeveer 2,5 uur duurt, knippert de led groen. Als de accu is opgeladen en klaar is voor gebruik, brandt deze continu groen.

Tot de overige uitrustingskenmerken van de nieuwe unit behoort een capacitief toetsenveld voor in- en uitschakelen. Zo kan bij een langere afwezigheid de accu worden ontzien. Het zeepreservoir bevat ca. 155 ml vloeistof. Voor het bijvullen kan de omgekeerde beker van gesatineerd kristalglas gemakkelijk eraf worden gehaald. Bijzonder comfort biedt ook het speciale sluitmechanisme dat nadruppelen en daardoor lelijke zeepresten voorkomt op de wastafel.

Klik hier voor meer informatie.

Reacties