Foto: repabad-douche-om-in-te-baden

Easy-in van Repabad: douche en bad ineen

Easy-in van Repabad, de douche om in te baden!

Wie in de zomer liever een korte douche neemt, maar in het koude seizoen van een lekker bad wil genieten, had tot voor kort het probleem "het een... of het ander". Ondertussen is er een oplossing die beide mogelijk maakt: douchen en baden. De combidouche "Easy-in“ van Repabad kan met een druk op de knop worden veranderd in een absoluut waterdicht welzijnsbad. Een motorisch aangedreven schuifdeur glijdt fluisterstil op zijn plek. Met deze oplossing wordt tevens ruimte in de kleine badkamer bespaard. Ook de jury van de iF design award was overtuigd door dit product en onderscheidde de "Easy-in" met de iF product design award. Op de ISH ontving het douchebad het Design Plus-predikaat. Een innovatieprijs completeert de reeks onderscheidingen.

Duitse uitvindersgeest en twee jaar nauwgezet werken met intensieve testfasen en duurtesten maakten dit moderne all-in-one-product mogelijk. Een lichte druk op de toets is al voldoende en fluisterstil schuift een motoraangedreven schuifdeur op zijn plek en verandert de douchebak in een badkuip. Vier motoren staan borg voor het aandrukken van de deur over het gehele oppervlak. "Easy-in" van Repabad is een douchebadcombinatie met een comfortabele instap en een welzijnsbad voor twee in één product. Het douchegedeelte biedt met 100 x 95 / 80 cm oppervlak veel bewegingsvrijheid en maakt ook gemeenschappelijk douchen mogelijk. Bij een gesloten deur wordt de douche een badkuip die in de versie van 180 x 100 / 75 x 46 cm ook ruimte biedt voor twee personen. Maar de Easy-in gooit ook hoge ogen als ruimtewonder in de maten 170 x 75 x 46 cm. Zes sensoren controleren de afsluiting voordat het bad met water wordt gevuld. Voor het douchen kan de schuifdeur geopend blijven. De comfortabele in- en uitstap is nog een argument dat voor de Easy-in pleit. Door een instaphoogte van 19 cm kan men comfortabel instappen. Op verzoek kan deze hoogte ook tot 12 cm (smart Step) worden verlaagd.

In de gemiddelde Nederlandse badkamer waar men nog steeds moet doen met ca. 7 m2 oppervlak is de innovatieve douche- en badoplossing bovendien een echte probleemoplosser. Want niet alleen de douchebadcombinatie bespaart ruimte, maar ook de schuifdeur levert nog eens waardevolle centimeters op voor extra bewegingsvrijheid.

Maar niet alleen kleine badkamers profiteren van de douche- en badcombinatie die door Spannagel.Design in Keulen is ontworpen. Ook in royale badkamers slaat de "Easy-in" een goed figuur. Gladde oppervlakken en verzonken beslag zorgen voor optische rust. De badkuip kan afzonderlijk van tegels of als optie van glasbekleding worden voorzien. De badkuipbekleding en de schuifdeur zijn leverbaar in de kleuren Dark Black, Rubin, Obscure en Snow. Individualiteit staat bij Repabad voorop, daarom is de zeefdruk op verzoek natuurlijk ook in speciale kleuren mogelijk. Mooi is de combinatie van de verschillende kleuren voor de badkuipbekleding en de schuifdeur. De badkuip bestaat uit vijf millimeter dik, gegoten, doorgekleurd sanitairacryl met glansoppervlak. De schuifdeur is gemaakt van breukbestendig, gelaagd glas. De optionele tweedelige afscheiding van echt glas als spatscherm kan naar binnen worden geklapt. Alles is ontworpen voor gemakkelijke reiniging. Bij de elementen van echt glas zorgt de repa-Clear-coating ervoor dat de waterdruppels er moeiteloos afparelen. Een fraai vormgegeven handdoekhouder en een royale badafvoer completeren het programma. Met 16 modellen heeft "Easy-in" voor elke ruimtesituatie de passende oplossing: een hoek-, een nis- en een wandversie in twee afmetingen, elk in een linkse en een rechtse uitvoering.

Meer informatie: www.repabad.nl

Publicatiedatum: 22 november 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties