Foto: 2017-11/Handicare_badkamer-ontwerp-in-uit-bad-komen.jpg

Makkelijker in en uit bad stappen

Het nemen van een warm bad is een weldaad voor het lichaam.

Maar het in en uit bad stappen is voor sommige mensen een uitdaging. Minder spierkracht, conditie of balans kunnen maken dat je jezelf onzeker voelt bij het in en uit bad stappen. Er zijn hulpmiddelen die makkelijker in en uit bad stappen mogelijk maken.

Lekker in bad is veilig in bad

Bij pijnlijke spieren of gewrichten kan een warm bad ontspannend werken. Dat wil je dus graag blijven doen. En dat kan ook als je ervoor zorgt dat je veilig in en uit het bad kunt stappen. Belangrijk is om eerst te bedenken of de situatie tijdelijk of permanent is. Verwacht je geen herstel, dan is het vervangen van het bad door een (inloop) douche meestal de beste optie. Voor een tijdelijk probleem zijn er ook goede oplossingen die niet vast aan de muur hoeven te worden gemonteerd.

Oplossingen

  • De veiligste oplossing voor in en uit bad stappen is een ergonomische handgreep die je aan de muur monteert.
  • Heb je ook behoefte aan steun om in bad te gaan staan is een handgreep met een hoek van 45° of een douchestang met handgreep ideaal.
  • Is gaan zitten en weer opstaan uit het bad lastig of is zitten met de benen languit vermoeiend? Denk dan eens aan een zitgelegenheid op het bad. Dit kan eenvoudig met een badplank.
  • Dan kun je gemakkelijker in en uit bad stappen en heb je een gemakkelijkere zithouding.
  • Een draaibare badgreep kan een tijdelijke oplossing zijn maar geeft wat minder zekerheid dan een handgreep die je vast aan de muur monteert. Dit is ook een prima oplossing als je op reis bent.


Opletten bij plaatsen

Plaats een handgreep van voldoende lengte zodat u deze zonder te hoeven reiken kunt vastpakken bij zowel het in als uit bad stappen.

 

Reacties