Foto: buiswieg-design-rop-ranzijn

Wedergeboorte van de buiswieg

Ontwerper Rop Ranzijn presenteert de wedergeboorte van zijn bijzondere buiswieg. Ontworpen in 1970 voor zijn eerste zoon, verhuisde de wieg na gedane arbeid naar het Stedelijk Museum in Amsterdam. Daar was alom bewonering en aandacht in alle media.

Ontwerper Rop Ranzijn presenteert de wedergeboorte van zijn bijzondere buiswieg. Ontworpen in 1970 voor zijn eerste zoon, verhuisde de wieg na gedane arbeid naar het Stedelijk Museum in Amsterdam. Daar was alom bewonering en aandacht in alle media.

Nu, veertig jaar later, heeft Rop Ranzijn op verzoek van zijn zoons, die op hun beurt vader worden, de buiswieg een eigentijdse look gegeven. Een wedergeboorte, waaruit blijkt dat het futuristische ontwerp van weleer een prachtige basis vormt voor toepassing van hedendaagse materialen

Het verhaal

In 1970 creëerde Rop Ranzijn een wieg voor zijn eerste zoon, Joury.
Als jonge ontwerper wilde hij iets origineels wat niet zomaar in de handel te vinden was.
Hij ging aan de slag met schuimrubber, karton en witte lakfolie. Vakmanschap en liefde voor zijn ongeboren kind deden de rest. Een unieke wieg was geboren.

Het originele ontwerp bood niet alleen een bed voor Joury en zijn broertje Emiel. Omwille van de unieke vormgeving en look, vond het wiegje al snel zijn weg naar de wereld, waar het vele harten veroverde.

De wieg kreeg niet alleen aandacht in alle toonaangevende mode- en woonbladen en tv programma's, ze stond ook twee weken tentoon in het Stedelijk Museum te Amsterdam.
Ze werd verkocht in interieur- en kinderspeciaalzaken over heel Nederland (Prenatal, Bijenkorf, Gerzon, ...), maar overschreed ook de landsgrenzen. Vooral in België, Frankrijk en Italië was het ontwerp zeer gegeerd en werd het in een waaier van kleuren besteld.

De ontwerper evolueerde, de wieg evolueerde mee.
Vandaag, precies vier decennia later, herrijst de wieg als een fonkelende ster aan het interieurfirmament.
Rop Ranzijn voorzag het ontwerp van een gloednieuw, eigentijds jasje en brengt de tijdloze creatie opnieuw op de markt, uitgevoerd in hedendaagse materialen.

Het succesontwerp van weleer heeft de tand des tijds met glans doorstaan en is helemaal terug van weggeweest. Door de designer vertaald naar de huidige tijd en wensen, is de wieg door haar knappe retro uitstraling een echte eyecatcher voor elke trendy woon- of kinderkamer.
Tussen de klassieke kinderbedjes en hedendaagse wiegen valt de gestroomlijnde schepping ontegensprekelijk op door haar futuristische look en organische vormgeving.

Het ontwerp

Afmetingen

Lengte: 100 cm
Breedte: 50 cm
Hoogte: 100 cm

De wieg is opgebouwd uit buizen in PVC. Ze werd bespoten met een bijzondere twee componentenverf voor een luxueus zijdeglanseffect, te verkrijgen in alle RAL kleuren.

Prijs 850,- euro incl. luxematras en excl. verzendkosten.

Meer informatie: www.buiswieg.nl.

Publicatiedatum: 23 maart 2010

Reacties