Foto: /245832.jpeg

Bouw je eigen speelwereld met Calafant

In de tijd van computergames, instant vermaak en een bijna verstikkend aanbod van tv-programma’s voor kids, is meer dan goed nieuws dat fabrikanten van speelgoed teruggrijpen op oude favorieten.

In de tijd van computergames, instant vermaak en een bijna verstikkend aanbod van tv-programma’s voor kids, is meer dan goed nieuws dat fabrikanten van speelgoed teruggrijpen op oude favorieten.

Speelgoed dat in zijn eenvoud prikkelt tot het pure spelen, speelgoed waarbij creativiteit en fantasie weer eens meedoen. Een mooi voorbeeld van deze trend zijn de knutselpakketten van Calafant, leverbaar in small, medium, large en extra large, ofwel van eenvoudig en bescheiden tot megagroot en uitdagend.

 

De bouwpakketten van Calafant zijn vervaardigd uit loeisterk, hoogwaardig wit karton, dus milieuvriendelijk. Met een beetje inzicht en fantasie zijn ze zonder hulpmiddelen in elkaar te zetten. Schaar, lijm en plakband zijn overbodig. Als de constructie staat, kan er naar eigen smaak en inzicht worden gedecoreerd. Met stiften, verf, stof of misschien zelfs stukjes leer. Elk kind bouwt zijn eigen droom, een bouwpakket van Calafant groeit altijd uit tot een persoonlijk kunstwerk dat alles over de maker zelf zegt.

Spectaculair van afmeting is het Calacastle (Calafant XL), het speelkasteel dat op verschillende manieren in elkaar gezet kan worden. Met een afmeting van 105x105x125 cm is het een echte burcht waar koene ridders en schone jonkvrouwen eindeloos in mogen spelen. Wie handig en slim is, gebruikt het kasteel ook als opbergplaats voor speelgoed.

Spannend en minstens zo uitdagend zijn de acht pakketten uit de large-serie. Van robot tot boomhut, van boerderij tot paleis, voor elke smaak en voorkeur is er een bouwpakket dat het helemaal is!

De medium en small-pakketten doen trouwens niet onder voor de grotere broers. Een compleet wagenpark, van koets tot circuswagen, wordt door kinderhandjes zelf gemaakt. Of wordt het toch liever een onderwaterpaleis of piratenschip? Wat de keuze ook is, de ultieme uitdaging ligt in het in bouwen en decoreren naar eigen smaak. Kinderen creëren hun eigen fantasiewereld en ervaren het trotse gevoel zélf bouwmeester te zijn van het leukste speelgoed dat ze bezitten. En spelen mag met de creaties van Calafant: het superstevige karton kan tegen een stootje dus met alle modellen kan heerlijk worden gespeeld.

Adviesverkoopprijzen pakketten Small: € 4,95, Medium: € 11,95,
Large; € 14,95 en € 16,50, X-Large € 54,95.
Verkoop- en productinfo: Kakels, tel: +31 (0) 412.47.21.00 of kijk op www.kakels.nl.

Publicatiedatum: 26 augustus 2010

Reacties