Foto: pexels-igor-starkov-4046082

Op deze manieren zorg je ervoor dat de kinderkamer altijd spik en span is!

De kans is groot dat je het niet voor mogelijk houd, maar je kunt er serieus voor zorgen dat de kinderkamer georganiseerd, opgeruimd en rustig is. Kun je door het speelgoed het bos niet meer zien?

Nick 23 Februari 2023

Geen enkel probleem, deze blog is er namelijk om je een aantal gemakkelijke tips te geven. Een opgeruimde speelkamer zorgt er namelijk voor dat je kind veel geconcentreerde kan spelen, of misschien wel al leren. Daarnaast ziet een opgeruimde kamer er ook veel mooier uit!

Ruim regelmatig op

Tja, dit klinkt misschien als een open deur van jewelste, maar door ervoor te zorgen dat er een regelmaat komt in het opruimen van de kamer zul je ervoor zorgen dat het nooit een té grote chaos wordt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je élke maandag, woensdag en vrijdag doet opruimen. Belangrijk is trouwens om dit niet alleen te doen, maar doe het samen met je kind. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je hieronder. Maar mocht je willen gaan voor de meest overzichtelijk mogelijke kinderkamer, dan is een vast patroon belangrijk. Zo kun je bijvoorbeeld op maandag het speelgoed opruimen, op woensdag poetsen en op vrijdag de andere prulletjes en troepjes opruimen!

Maak het opruimen leuk

Opruimen leuk maken, dat is absoluut mogelijk! Om te beginnen kun je bijvoorbeeld vrolijke muziek opzetten, hierdoor zul je direct in een betere sfeer terecht komen. Daarnaast is het vooral gericht op je kind, je moet het ook voor hem leuk maken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door er een kleine wedstrijd van te maken, kinderen vinden het namelijk leuk om te concurreren met andere. Roep bijvoorbeeld eens: “Wie als eerste deze puzzle heeft opgeruimd, die krijgt een sticker!” De kans is nu ontzettend groot dat je kind nog nooit zo snel heeft opgeruimd. Belonen is hierbij ook belangrijk, hiermee zien ze namelijk dat wat ze doen ook écht goed is. Dat kun je ook in de vorm van complimentjes doen. “Echt super goed van jou, de hele kamer is nu helemaal schoon.”

Maak gebruik van slimme opbergoplossingen

Zorg ervoor dat je veel verschillende opberg mogelijkheden hebt, denk hierbij aan lades die je onder het kinder bureau kunt schuiven, of kasten die je gemakkelijk kunt sluiten. Hierdoor kun je alle spullen goed georganiseerd bewaren en is het direct uit je zicht!

Teveel speelgoed? Doe wat weg!

Het hebben van ‘teveel’ is nooit echt goed – dat is in elk geval wat veel mensen zeggen. Zo kan dat ook zijn met je kind. Zijn er knuffels die toch nooit aandacht krijgen, maar wel altijd door de kamer gesleurd worden? Doe ze dan lekker weg, naast dat je kamer hierdoor rustiger wordt kun je er waarschijnlijk een ander kindje wel ontzettend blij mee maken!

Reacties
Anderen bekeken ook