Foto: 2016/kinderbed-kidsgigant-1.jpg

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een kinderbed?

Wanneer kinderen groot genoeg zijn geworden om uit het ledikantje te klimmen, vinden veel ouders het tijd worden voor een kinderbed.

Bron foto

Tenslotte hebben de tralies toch geen zin meer en bovendien slaapt het kind als het goed is rustig de hele nacht door. Toch is het uitzoeken van een kinderbed geen makkie. Waar moet je eigenlijk zoal op letten bij het uitzoeken van een kinderbed?

Formaat

Het formaat van het bed is van groot belang voor het comfort en de levensduur. Een kind slaapt bij voorkeur niet in een bed dat ‘te groot’ aanvoelt, want ze zijn nog gewend aan beperkte ruimte (denk aan de wieg en het ledikantje). Tegelijkertijd is extra bewegingsruimte wel heel prettig en bovendien gaat het bed veel langer mee wanneer het ‘op de groei’ is gekocht. Veel ouders kiezen er dan ook voor om een normaal eenpersoonsbed aan te schaffen en dit door middel van kussens of knuffeldieren wat knusser te maken voor het kind. Zo slaapt het kind veilig en geborgen, terwijl het bed wel lange tijd meekan.

Matras

Zeker in het begin zal het regelmatig voorkomen dat de matras vies wordt. Daarom is het handig altijd een matras te kopen dat een afneembare hoes heeft die je kunt wassen. Een matras moet ongeveer tien jaar meekunnen, maar dat kan alleen als het goed kan worden schoongehouden. Verder moet het matras bestaan uit stevig, veerkrachtig materiaal dat zorgt voor goede ondersteuning en een comfortabele slaaphouding.


Bron foto

Uiterlijk

Natuurlijk mag het uiterlijk van het bed niet vergeten worden. In winkels en webshops worden kinderbedden meestal vertoond met lakens en dekens, zodat je kunt zien hoe de uitstraling dan is. Bijvoorbeeld een kinderbedje van KidsGigant wordt in een slaapkamer getoond, zodat je het totaalplaatje kunt zien. Hoewel je kind op een leeftijd is dat hij / zij meestal wel weet wat leuk is, is het wel handig dat je denkt op langere termijn. Zal mijn dochtertje over een paar jaar nog steeds in de ‘prinsessenstand’ staan en dol zijn op een hemelbed, of neem ik liever iets neutraals?

Bron foto

De totale kinderkamer

Kinderkamers zijn flexibel en veranderen verschillende keren in de loop van de tijd. Zowel jongetjes als meisjes gaan door verschillende fasen, waarin ze andere dingen mooi vinden. Is je zoontje nu nog dol op race-auto’s, dan kan hij over twee jaar best besluiten dat grote vrachtschepen veel stoerder zijn. Daarom moet het bed goed passen in het totaalplaatje van de kinderkamer, niet alleen zoals het nu is, maar ook later. Je kunt daarom kijken naar verschillende kinderkamers van KidsGigant, die allemaal in andere stijl zijn ingericht. Probeer je bij elke kinderkamer in te beelden of het bedje dat jij leuk vindt daarin zou passen.Bron foto

Met behulp van handige websites zoals KidsGigant, kun je je goed oriënteren op de aanschaf van het nieuwe kinderbed. Vergelijk de kinderkamers en de bedden met elkaar, maar vergeet vooral niet om ook je kind te vragen wat hij / zij leuk vindt. Krijgt een kind een bed dat hem of haar niet bevalt, dan kan dit problemen geven met het naar bed gaan en heeft het kind een veel langere periode nodig om te wennen aan het nieuwe bed dan wanneer het direct bevalt.

Reacties