Foto: Hoge-babybedjes-van-Cryless-zorgen-voor-minder-rugklachten

Hoge babybedjes van Cryless zorgen voor minder rugklachten

De baby uit zijn bed tillen lijkt de normaalste zaak van de wereld voor kersverse ouders. Maar diep bukken om de kleine uit zijn ledikantje te tillen.

Daarom is Cryless ontwikkeld: hoge babymeubels waar je de baby heel makkelijk in- en uit tilt, zonder de rug te belasten. Cryless meubels staan op hoge poten en hebben een deur zodat je niet over de zijkanten heen hoeft te reiken. Dat zorgt voor minder rugklachten en meer contact met de kleine. Cryless ledikantjes en boxen zijn voorzien van een strak design en zijn duurzaam geproduceerd in Nederland.

Of je nu rugklachten hebt, bevallen bent met een keizersnee of in een rolstoel zit, er zijn tal van redenen te bedenken waarom het lastig is om gebukt te gaan onder lage babybedjes. Dankzij de hoge poten van Cryless en het handige deurtje til je een kind moeiteloos uit het ledikant. De hoogte is niet alleen prettig bij klachten, het biedt ook meer direct contact met het kleintje omdat het hoger ligt. Dankzij de 35 centimeter hoge poten is er onder het bed bovendien extra bergruimte. Het bedje en de box voldoen uiteraard aan alle veiligheidseisen, het deurtje is voorzien van een veilig magneetslot. De bedjes zijn er in de kleuren zwart en wit.

Duurzame dutjes

De meubelen van Cryless worden geproduceerd van gecertificeerd berkenmultiplex. Het bed verlaat de Nederlandse werkplaats als compleet meubel en maakt dus geen onnodige reizen. Daarnaast kunnen de poten van het bed afgehaald worden, waardoor het lang mee gaat. Een kind kan er tot ongeveer vier jaar in slapen. Binnenkort brengt Cryless een voorpaneel op de markt dat het deurtje kan vervangen en waarmee het bed nog geschikter is als kinderbed.

Hoe het begon

Cryless werd vier jaar geleden opgericht door een man wiens vrouw kampte met rugklachten. Hij ontdekte dat er geen bedjes op de markt waren die rekening hielden met dit probleem. De oprichter klopte aan bij meubelmaker Ruben Ploeg om een bedje te ontwerpen dat ook met lichamelijke problemen goed gebruikt kon worden. Het ontwerp was een succes en er rolde een productielijn uit. In de zomer van 2021 stapte Dorus de Graaf in en nam hij met zijn vriend Ruben de aandelen over van de oorspronkelijke oprichter: “We zijn al jaren vrienden en het leek ons leuk om dit samen op te pakken, ook al hebben we allebei nog geen kinderen. Maar ook al hebben we geen persoonlijke ervaring met ledikantjes, we geloven in dit product. Er is niets vergelijkbaars op de markt en dat terwijl het voor veel ouders echt een groot probleem oplost.”

Praktische informatie

Een bed van Cryless kost € 895,-, een box kost € 849,-

Cryless meubelen worden bij chronische klachten vaak vergoed door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Op de website van Cryless wordt uitgelegd hoe ouders voor een subsidie in aanmerking komen.

Reacties