Foto: 2016/sfeerbeeld-coolste-bedden-kinderkamer-bron-sebra.png

De ALLERleukste en stoerste kinderbedden

Jongens willen een stoer bed voor hun slaapkamer, terwijl kinderbedden voor meisjes vaak juist romantisch en lief moeten zijn.

Sandra van Koningshoven

bron foto: Sebra

De vroegste herinneringen beginnen in de kindertijd, dus het is leuk om een plek te creëren waar je kinderen zich fijn voelen. Dat kun je doen met een van deze superleuke en praktische kinderbedden. En omdat het heel belangrijk is dat de kinderslaapkamer een veilige plek is, vind je hieronder ook de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kinderbed.

Veiligheid

Bij bedden voor de hele kleintjes, moet je goed letten op loszittende onderdelen. Het is algemeen bekend dat kleine kinderen graag dingen in hun mond stoppen, wat de kans op stikgevaar vergroot. Loop het bedframe dus altijd goed na.

Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar blijken volgens onderzoek, het meest te slaapwandelen. Let dus op bij de aanschaf van bijvoorbeeld een hoogslaper, dat deze veilig is voor je kind.

Maar maak je niet teveel zorgen. De wet- en regelgeving Kindermeubilair is namelijk al sinds 1990 van toepassing op kindermeubels en dus ook bedden. Hierin zijn zeer strenge eisen vastgelegd die betrekking hebben op kinderbedden. Je mag er dus vanuit gaan, dat jouw kind in een veilig bed slaapt. Maar voorkomen is beter dan genezen, dus het kan nooit kwaad om zelf alles goed te controleren.

Duurzaam meegroeibed

bron: petite amelie

Als je begint met de inrichting van een kinderkamer, is het heel handig om direct te starten met meegroeibed. Dit voorbeeld is geschikt voor kleintjes van 0 tot 5 jaar, omdat het bedje letterlijk meegroeit met je kind; van een baby ledikantje, tot een ledikant met een lage bodem en als laatste een juniorbedje. Dat is makkelijk en vooral duurzaam, want doordat je niet steeds een nieuw bed hoeft aan te schaffen, bespaar je geld én ben je aardig voor het milieu.

Extra opbergruimte onder kinderbed

bron: joliplace

Kinderen hebben ontzettend veel spullen. Denk maar eens aan hun sportschoenen en -kleding, speelgoed, spelletjes en computergames. En de kasten zijn vaak al vol met hun dagelijkse kleding en schoenen. Dan is een bed met lades eronder een uitkomst. Alles kan netjes opgeborgen worden en de loze ruimte onder het bed wordt ook gelijk benut.

Inspiratie voor de leukste kinderbedden

Een bijkomend voordeel van het hebben van een leuk kinderbed is, dat ze het dan helemaal niet erg vinden om naar bed te gaan. En misschien slapen ze zelfs ook nog wat langer uit. Meer tijd voor papa en mama dus!

Romantisch ballerinabed

bron: meubelzone
Pirouette, pas de bourrée…. Jouw kleine meid danst zo naar dit leuke ballerinabed toe.

Stoer voetbalbed

bron: woontrendz
In dit stoere voetbalbed voel je je net Cristiano Ronaldo. Echt iets voor een kleine voetballer.

Lief prinsessenbed

bron: maison deco
Doornroosje, Elsa, en Assepoester sliepen allemaal in prachtige bedden. Jouw kleine prinses wordt ongetwijfeld heel blij van dit roze prinsessen bed.

Safaribed

bron: huis en tuinwereld
Voordat je gaat slapen nog even op zoek naar wilde dieren, net zoals Freek Vonk? Dat kan in dit stoere safari bed.

Kinderbed van steigerhout

bron: kinderbedspecialist
Dit kinderbed van steigerhout is niet alleen heel stoer, maar ook hartstikke handig omdat je er al je speelgoed in kwijt kunt.

DIY (Do It Yourself) kinderbed

Dit is een moderne versie van een hemelbed. Dit bedframe in de vorm van een huis is heel gemakkelijk zelf te maken en voor zowel een jongens- als meisjeskamer geschikt. Met een verlichtingssnoer er omheen, fijne kussens en zachte dekens maak je hem helemaal af.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn kinderbedden in heel veel stijlen verkrijgbaar. Maar dit is natuurlijk nog niet alles. Nóg meer informatie en leuke ideeën vind je hier.

 

 

Reacties