Foto: HAPE.jpg

Tips voor het leukste speelgoed

Het leukste speelgoed - auto of trein. Waar speelt jouw kind het liefst mee?

Guido van Loon

Er bestaat tegenwoordig een ontzettend groot assortiment aan speelgoed. Het is daarom vaak lastig om het juiste speelgoed voor baby of kind te kopen.

Bron: Jouéco

Houten speelgoed

Het kinderspeelgoed van nu is enorm uitgebreid en gedetailleerd, waardoor kinderen nauwelijks nog hun fantasie nodig hebben tijdens het spelen. Houten speelgoed is niet tot in het kleinste detail afgewerkt en beschikt niet over lichten en geluiden. Hierdoor moeten kinderen hun fantasie gebruiken tijdens het spelen, dit stimuleert de creative ontwikkeling van een kind. Oudere kinderen willen vaak uitdagender speelgoed, maar voor de kleintjes is houten speelgoed ideaal.
Houten speelgoed heeft veel voordelen ten opzichte van plastic speelgoed. Houten speelgoed is welliswaar wel een wat prijziger, maar de kwaliteit is ook vele malen beter. Doordat de kwaliteit zo hoog ligt, is het speelgoed haast onverslijtbaar.
Houten speelgoed is uiteraard splintervrij en er is geen inslik gevaar doordat houten speelgoed niet bestaat uit kleine onderdeeltjes. Hout neemt de temperatuur aan van je hand waardoor dit materiaal voor baby's en peuters fijn aan voelt om mee te spelen. Door de geur, het gewicht en het geluid van het hout wordt de zintuigelijke ontwikkeling gestimuleerd.

Naast al deze voordelen, is houten speelgoed ook gewoon heel mooi!

Er is een grote variatie aan houten speelgoed, zo zijn er onder andere loopwagentjes, keukentjes, werkbanken, blokkendozen en nog veel meer.

Bron: Gaula

Houten hengelspel Goula

Het Goula houten hengelspel is een spel voor de aller kleinste vissers! Met een echte hengel kan je vissen vangen uit de visvijver. Dit spel stimuleert de fijne motoriche vaardigheden en het begrijpend denken. Maar boven al is het een erg leuk spel wat je met twee tot vier spelers kunt doen.
De hengeltjes en visjes zijn gemaakt van hout, de visvijver is gemaakt van karton.

Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Bron: Gaula

Koe loopwagen IM Toy

Dit speelgoed kan op meerdere manieren gebruikt worden. Het kind kan achter dit wagentje leren lopen, maar kan tevens gebruikt worden als loopfiets dankzij het zitje. De klep van het zitgedeelte kan omhoog zodat er ook spullen mee kunnen onderweg. Aan de zijkanten van de koe zitten gaten. De zes meegeleverde vormpjes kunnen in de koe gestopt worden door ze in het juiste gat te plaatsen. Op deze manier leren kinden vormen herkennen. Achter de grote koe rijdt er gezellig een klein koetje mee.

Geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden.

Bron: IM Toy

Houten keukentje Small Foot

Kinderen worden echte chefs met dit kleine houten keukentje. Dit complete keukentje beschikt over twee kookpitten, een pan, koekenpan, twee houten lepels en ovenhandschoenen. Er is dus genoeg materiaal om heerlijk te gaan koken! Wat ook erg fijn voor papa en mama is, is dat dit keukentje weinig ruimte in beslag neemt. Het kind kan het keukentje zo op tafel neer zetten en lekker gaan spelen. Na het spelen, kan dit keukentje makkelijk ingeklapt en opgeborgen worden. Als dit keukentje ingeklapt is, lijkt het net een soort koffertje, waardoor het ook makkelijk mee te nemen is.

Geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Bron: Small Foot

Speelgoed trein

De speelgoed trein, iedereen heeft er wel eentje gehad, het is de bais voor uren speelplezier. Tot groot plezier van het kind ligt de woonkamer dan vol met treinbanen. In het begin zijn de treinbanen vaak simpel en klein, maar naarmate het kind groter wordt, worden de treinbanen steeds ook steeds groter en ingewikkelder. Door het kopen van meer rails en uitbreidingen, kun je steeds nieuwe en langere spoorwegen bouwen. 

De speelgoed trein raakt eigenlijk nooit uit de mode, er zijn juist steeds meer soorten te koop. Treinbanen en speelgoed treinen worden gemaakt van verschillende materialen. De tijdloze houten treinbaan bestaat uiteraard ook nog steeds, maar er is ook een plastic treinbaan te vinden op de markt. 

Bron: Bromtol Houten Speelgoed

Woezel & Pip trein

Dit speelgoed bezorgt baby's en peuters uren speelplezier. De kleurige Woezel & Pip trein is gemaakt van hout en voorzien van leuke afbeeldingen van tv-vriendjes Woezel & Pip. De locomotief is voorzien van twee wagonnetjes. Doormiddel van de blokken in verschillende vormen en kleuren, kun je steeds een andere trein bouwen. 

Dit speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf een jaar.

Bron: Woezel & Pip

TGV Trein Marklin

De TGV is een hogesnelheidstrein in Frankrijk. Met deze speelset van Marklin kun je deze spoorlijn ook bouwen in je eigen huis! Deze set bestaat uit twaalf gebogen rails, twee rechte rails en een gemotoriseerde trein met vijf wagons. Het voertuig is uitgerust met drie geluidsfuncties en een driepuntsfrontsein. Met een draadloze infraroodrijregelaar bepaal je zelf hoe snel de trein rijdt en welke kant deze op gaat, voor of achteruit.

Dit speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Bron: Marklin

Grote baanset (55 delig) Eichhorn

Met deze baanset heeft een kind gegarandeerd uren speelplezier. Deze uitgebreide treinset van Eichhorn beschikt over een trein, rails, een brug, spoorweg overgang en een klein dorp. De onderdelen van dit speelgoed zijn gemaakt van goede kwaliteit hout. Dankzij de losse rails stukken, kan er telkens weer een andere spoorweg gemaakt worden.

Dit speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Bron: Eichhorn

Bestuurbare auto

Naast een trein is en blijft een bestuurbare auto populair. Zo vind je de mooiste auto's van de bekende merken of juist van Disney of Hello Kitty bijvoorbeeld. Compleet met afstandbediening en batterijen. Wat wil je nog meer?

Reacties