Foto: Alessie kinderservies

Is het ooit te vroeg voor design?

Alessi zit vol verrassingen! Het is niet de eerste keer dat het Italiaanse designmerk een opvallende collectie op de markt brengt.

Je kon namelijk ook al bij het merk aankloppen voor horloges, juwelen, elektrische toestellen én zelfs hondenaccessoires. Nu ontwikkelde Alessi een collectie voor de allerkleinsten: 'Alessini' is een reeks porseleinen kinderservies met leuke, speelse patronen: een ideale introductie tot de designwereld! Want het is nooit te vroeg voor design, toch?

Helemaal kidsproof

De reeks bestaat uit borden, schotels, kommen, bekers en bestek, geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Dankzij de afgeronde vormen kunnen kinderen ze makkelijk vastgrijpen. De mok heeft twee handgrepen, zodat zelfs de kleinste kinderhandjes een stevige greep hebben. Ten slotte is de rand van het bord lichtjes verhoogd zodat elke maaltijd mooi op het bord blijft. Ook goed om te weten: de collectie is gemaakt uit beenderporselein, een bijzonder sterke porseleinsoort.

Speelse vormen

‘Con-centrici’ vond inspiratie in concentrische cirkels in de primaire kleuren rood, blauw en geel. Een echte kleurexplosie dat van elke maaltijd een feest maakt!

Kleurfestijn

De collectie ‘Proust’ bestaat uit een speels bolletjesmotief: een confettifestijn aan tafel!

 

Reacties