Hylkia van Hartendief lanceert prentenboek ‘De maan moet ook een kus’

Dieren uit bijpassende kinderkamercollectie komen tot leven

13 September 2018

Op 12 september verschijnt het nieuwste prentenboek van Hylkia de Jong met een bijpassende collectie kinderkamerartikelen van haar merk Hartendief. Het prentenboek vertelt van een beertje dat de maan zo graag een kus zou geven. De bijpassende wandlamp, muursticker en behangcirkel brengen het verhaal tot leven in de kinderkamer.

Prentenboek voor het slapengaan

Op een avond is het bedtijd voor Beertje. Iedereen krijgt een kus, ook Papa Beer die buiten naar de sterren kijkt. Samen met Papa Beer kijkt Beertje naar de sterren en de opkomende maan. Wat is de maan mooi en lief! De maan moet ook een kus! Maar de maan is ook heel hoog en ver weg. Zal het Beertje lukken om de maan een kus te geven?

Kinderkamercollectie

Tegelijk met het boek lanceert Hartendief een serie bijpassende kinderkameraccessoires. Met een wandlamp, behangcirkel en muursticker tover je de kinderkamer om tot het verhaal van Beertje en Maan.
De wandlamp is overdag de lieve Maan uit het boek; in het donker met het licht aan zie je Papa Beer, Hert, Vos, de Bevertjes en Beertje die op de ladder proberen de maan een kusje te geven.
De muursticker van 1.50 m hoog laat de dieren op de ladder zien, die op weg zijn naar de maan, een behangcirkel van 95 cm diameter.

Hylkia de Jong en Hartendief

Als illustrator is Hylkia de Jong al jaren succesvol met haar merk Hartendief. De betoverende wonderlampen, die verschillende taferelen laten zien als de lamp aan of uit staat, vormden het begin. De collectie breidde de afgelopen jaren uit met wandlampen, muurstickers, posters en behangcirkels. Ook internationaal is Hartendief inmiddels zeer geliefd. Het boek verschijnt daarom direct in het Nederlands, Engels en Duits.

Reacties