Vind de juiste hanglamp voor iedere ruimte

Iedere ruimte in huis is uniek en vraagt om een andere lichtbron.

29 Juli 2022

Groot, klein, robuust of juist klassiek: waar de ene kamer juist een opvallende lamp kan gebruiken, is elders juist meer ruimte voor simpele verlichting. Hanglampen kenmerken zich door hun variërende karakter: ze zijn op diverse plekken op te hangen. Maar welke lamp hang je waar op? Wij zetten graag de verschillende kamers en tips op een rij.

Dinner time: de hanglamp voor jouw eettafel

De eettafel is misschien wel de meest gewilde plek voor een echte eyecatcher als hanglamp. Boven veel eettafels hangt vaak een grote lamp. Een goede houvast bij de eettafel is om de lengte van de tafel in je achterhoofd te houden. Dit geeft vaak een richtlijn voor de grootte van de hanglamp. Lange tafels vragen om een grotere – of juist meerdere – lamp(en). Door de hanglamp aan te sluiten op de tafel, creëer je een mooi geheel. Meer over hanglampen bij eettafels? Doe inspiratie op bij Lichtkoning.

Sfeer in de woonkamer met een hanglamp

Waar je in de woonkamer misschien eerder denkt aan vloer- of tafellampen, is de afwisseling met hanglampen juist erg mooi. Het geeft een dynamisch effect en zorgt voor een speelse afwisseling. Je kunt kiezen voor een hanglamp boven de salontafel, maar ook in een hoek komt de lamp goed terug. Ook hier is ruimte voor zowel grote als kleine lampen. De hanglamp heeft een hoge decoratieve waarde en zorgt voor een leuke toevoeging aan het interieur.

Koken met verlichting

Koken in het donker is vrij lastig. Ook hier is dus goede verlichting nodig. Je zal misschien snel denken aan LED spotjes, maar juist een hanglamp kan zorgen voor een landelijke sfeer. Heb je bijvoorbeeld een kookeiland? De perfecte plek om een gave lamp op te hangen.

Hanglamp in de badkamer of toilet

Omdat het in de badkamer snel vochtig wordt, is een hanglamp hier minder praktisch. Het kan hier fijner zijn om te kiezen voor ingebouwde verlichting die waterdicht is. Wij raden daarom ook af om in een badkamer voor een hanglamp te gaan. Ook voor het toilet kan een hanglamp niet altijd wenselijk zijn, omdat de ruimte klein is. Kies in het toilet dus voor een kleine lamp.

Eerste indruk in de hal

De hal is vaak de plek waar gasten als eerst binnenkomen. Het is het visitekaartje in jouw woning: met de entree wil je indruk maken. Een opvallende hanglamp is hier dus een echte aanrader. De ruimte kan vaak kaal overkomen, waar sfeervolle verlichting al gauw verandering in kan brengen.

Lampje voor het slapengaan

Hoewel je misschien al snel denkt aan een lampje op het nachtkastje, kan een hanglamp juist enorm stijlvol zijn als nachtlampje. Het geeft net iets meer afwisseling en voorkomt draden en stekkers langs je bed. Combineer dit met een grote, sierlijke lamp als algemene verlichting en de slaapkamer is helemaal voorzien.

Een ruim aanbod aan hanglampen

Op zoek naar een hanglamp voor jouw interieur? Neem dan is een kijkje op Lichtkoning.be. Je vindt hier een uitgebreid assortiment aan hanglampen: altijd een geschikte lamp voor jou dus.

Reacties