Foto: internet-ken-tomita-389818

Een goed internetabonnement voor jou

Het internet. We kunnen eigenlijk niet meer zonder.

We zoeken naar recepten, streamen onze favoriete films en series en natuurlijk gebruiken we het internet voor huiswerk en om thuis te kunnen werken. Een goed internet abonnement is hierbij heel belangrijk. Want of je nu internet nodig hebt voor het hele gezin of voor jezelf alleen; je wil niet inleveren op een stabiel netwerk met een snelle bandwijdte, zodat je gewoon lekker van het internet kan genieten. 

Waarvoor heb je het nodig

Om te kunnen bepalen welk internetabonnement voor jou het meest geschikt is, is het goed om te kijken waar je internet voor gebruikt. Heb je veel apparaten die op internet kunnen of zijn het er slechts een paar? Aan de hand van de intensiteit waarop je het internet gaat gebruiken, kun je de bundel inschatten. Veel huishoudens kijken televisie via het internet en zijn online met een computer, tablet en mobiele telefoon. Een kleine bundel kan dan al volstaan. Heb je meerdere televisies, computers, tablets of smartphones tegelijk in de aanslag op het internet, dan is een snel netwerk met een hoger dataverkeer fijn. Je kan al een basispakket nemen vanaf 40 MB/s tot aan 400 MB/s.

Internet, Televisie en Bellen

Gebruik je internet in je fijne thuiskantoor, voor gezellig een filmavond voor de televisie en om te bellen? Een combinatiepakket is dan zeker aan te raden. Je bent vaak goedkoper uit als je bij dezelfde provider alles afneemt, omdat ze dan speciale kortingen geven. Hoe meer je afneemt, des te meer korting je krijgt. Dit verschilt per provider natuurlijk. Het fijne aan een combinatiepakket is dat je zeker weet dat je geen aparte modems en dergelijke nodig hebt om televisie te kijken of om van een goede internetverbinding te genieten.

Cadeautjes bij afsluiten

Daarnaast is het fijn om te kijken of je nog iets van de provider krijgt als je bij hen het internet afneemt. Sommige providers geven bijvoorbeeld wifiversterkers om te genieten van een stabiel wifi en internet netwerk in je huis. Soms scheelt dat, want dan hoef je ze niet zelf te kopen. Let wel of die cadeautjes niet ergens bij de prijs worden opgeteld. Door de losse prijzen te vergelijken, kun je daar snel achter komen.

Wifiversterkers

Overigens is het geen gek idee om wifiversterkers aan te schaffen als je het beste internetcontract hebt gevonden. Bijna alle huizen hebben een internetverbinding. Kijk maar eens in je wifi-verbindingen op je mobiele telefoon en zie hoeveel internetpunten er eigenlijk om je heen zijn. In een rijtjeshuis zal dit iets minder zijn dan bijvoorbeeld in een appartementencomplex. Al deze verbindingen doen hun best om het huis waar ze bij horen te voorzien van snel en stabiel internet. Maar ze kunnen elkaar ook storen en in de weg zitten. Hierdoor heb je wel bij het modem goed internet, maar op de bovenverdieping of in de slaapkamer niet. Door middel van versterkers kun je het signaal een boost geven, zodat je overal in huis – zelfs op zolder of in het souterrain – kan genieten van een stabiel internet netwerk. Dat is wel zo fijn als je middenin een verslag zit en research doet via het world wide web.

Goede overeenkomst

Veel internetproviders geven de eerste maanden een extra korting, zodat je vooral bij hen komt. Zoek dan uit wat deze korting inhoudt, hoe lang deze duurt en natuurlijk wat dan de prijs is die je uiteindelijk gaat betalen voor het internetabonnement. Soms betaal je een half jaar minder, soms een paar maanden en in enkele gevallen kan het eerste jaar een voordeel opleveren. Lees goed de voorwaarden door van de overeenkomst of je na die korting het contract voor een vooraf bepaalde tijd aangaat. Zo kan het zijn dat je de korting dat eerste half jaar alleen krijgt, als je daarna zeker drie jaar aanblijft als klant. Om te weten waar je aan vast zit, is het dus goed om niet alleen de prijzen te vergelijken, maar ook de rest van de overeenkomst, zoals looptijd, voorwaarden en rechten.

Lekker online

Ben jij ook graag online, maar wil je niet de hoofdprijs betalen voor je internetaansluiting? Door te vergelijken vind je de beste provider en het internetabonnement wat helemaal bij je past. En als je het niet zeker weet kun je altijd bij de verschillende providers nog een offerte of extra informatie opvragen. Overstappen is gemakkelijk en je wordt daar altijd mee geholpen. Zo geniet jij snel van een goede film op je favoriete streamingsdienst.

 

Reacties