Foto: 2022/waterbedkampioen-0659.jpg

Samen slapen, maar een andere slaapbehoefte

Overdag geniet je enorm van het samenzijn met je partner, maar ‘s nachts is het een uitdaging.

26 Juli 2022

Jij ligt graag op een zacht matras terwijl je partner juist een hard matras wil. Met als resultaat dat jullie allebei niet lekker liggen op jullie compromis matras. Wil jij graag samen met je partner in een bed slapen, maar lijkt dit onmogelijk omdat jullie beide andere slaapbehoeftes hebben? Geen zorgen, er zijn verschillende mogelijkheden waardoor jullie toch samen in een bed kunnen slapen terwijl je wel aan je eigen slaapbehoeftes voldoet.

Belang van goede nachtrust

Goed slapen is zeer belangrijk voor je gezondheid. Overdag is je lijf continue bezig. Daar moet het van herstellen en dat doe je in je slaap. In je slaap verwerk je je dag en alle indrukken die je die dag hebt opgedaan. Ook maak je nieuwe energie aan om de dag erna weer aan de slag te gaan. Daarom is het belangrijk dat je voldoende slaap hebt, zodat je lichaam de kans krijgt om te verwerken en te rusten.

Ieder zijn eigen matras

De simpelste oplossing voor uiteenlopende slaapbehoeftes is het aanschaffen van twee aparte matrassen. Zo kunnen je partner en jij het ideale matras kunnen kiezen, afgestemd op jullie specifieke slaapbehoefte. Het nadeel is echter dat er altijd ruimte zit tussen jouw matras en die van je partner. Dit is niet fijn als je ‘s avonds even tegen elkaar aan wilt liggen. Gelukkig, is daar een goede oplossing voor. Je kunt een topmatras over de losse matrassen heen leggen. Zo heb je toch nog één matras met daaronder jullie eigen, afgestemde matras.

Een waterbed

Een andere goede oplossing is een waterbed. Een waterbed is een bed waarbij de matras gemaakt is uit een kunststof zak die gevuld is met water. Het is bij een waterbed ook mogelijk om voor een duo watermatras te gaan, waarbij je twee individuele waterzakken hebt. Daardoor kun je ieder matras volledig aanpassen aan de individuele slaapbehoefte. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de stabilisatie individueel aan te passen. Verder is de hardheid per matras apart in te stellen en kun je zelfs de temperatuur instellen van je matras. Als een van jullie ‘s nachts veel zweet, wil deze het liefste een koud matras. Terwijl de ander het altijd koud heeft en graag op een warm matras ligt.

Slapen is maatwerk

Goede slaap en de ideale matras zijn maatwerk. Het is dus helemaal niet zo gek dat jij en je partner heel andere slaapbehoeftes hebben. Ga daarom voor een oplossing waarbij jullie beiden aan jullie slaapwensen kunnen voldoen en toch samen in een bed kunnen slapen.

Reacties