Foto: Bank

Zo pas je je interieur aan met minimale middelen

Ook met een paar kleine aanpassingen kun je al een flink verschil maken.

Pascal 30 November 2023

Wil jij je interieur nou eens een flinke make-over geven maar komt dat financieel even slecht uit? Je hoeft echt niet alle meubels de deur uit te doen en de vloer eruit te slopen om alles te vernieuwen. Ook met een paar kleine aanpassingen kun je al een flink verschil maken. En die hoeven dus niet heel veel te kosten. Juist subtiele aanpassingen kunnen het verschil maken en ervoor zorgen dat je weer helemaal happy bent met de inrichting van je woonkamer of je slaapkamer.

Iets nieuws voor de ramen

Wat er voor de ramen hangt bepaalt voor een groot deel het aangezicht van het interieur. Niet alleen binnen maar ook buiten. Als je die saaie lamellen een beetje beu bent dan kun je ook kiezen voor vrolijke gordijnen. Die hang je gemakkelijk op met rails van Rails & Roedes. Die worden op maat gemaakt en bij je thuis afgeleverd. Het ophangen is heel eenvoudig. Als je een klein beetje handig bent dan kun je dat dus ook prima zelf. En het voordeel is dat je de gordijnen als je ze na verloop van tijd wilt vernieuwen gewoon kunt vervangen. Let er dan wel op dat je voor de nieuwe gordijnen hetzelfde ophangsysteem kiest zodat je je roedes probleemloos opnieuw kunt gebruiken.

Iets moois aan de muur

Veel mensen zijn huiverig om iets aan de muur te hangen. Want als je daar op bent uitgekeken dan kan er vaak niet zomaar iets anders worden opgehangen want dan passen de boorgaten voor de pluggen niet. Dus moet je aan de gang met opvulmiddel, met een beetje pech moet de muur opnieuw gesaust. Dat voorkom je door gebruik te maken van schilderijrails. Die kun je zodanig ophangen dat je er later een ander kunstwerk of foto mee op kunt hangen. Je kunt zelfs variëren met het formaat. Heel handig als je mooie foto’s hebt van verre vakanties, de kleinkinderen of je huisdieren en je wilt af en toe eens wisselen met wat er aan de muur hangt. Bovendien voorkom je op die manier ook dat de muur op bepaalde plekken verkleurt. Een win-win situatie.

Een nieuwe bank.. of toch niet?

Je bent misschien heel erg gehecht aan je bank. Want hij zit zo lekker. Je kunt er zo lekker in wegkruipen met een goed boek of als je je favoriete serie kijkt. Alleen ziet hij er na verloop van tijd een tikje verschoten en sjofel uit. Maar een nieuwe bank kopen, daar kun je jezelf nog niet toe zetten. Dan is er een simpele oplossing. Koop een grand foulard of een lekkere royale deken en drapeer die over je bank. Maak het geheel af met een paar knusse kussens en je hebt een ‘nieuwe’ bank. Je kunt heel mooie en duurzame dekens en grand foulards kopen, gemaakt van natuurlijke materialen en fraaie kleuren en patronen. Op die manier kun je je bank ook nog eens een andere kleur geven. En je kunt gemakkelijk wisselen met de seizoenen als je in het voorjaar een lichte kleur wilt en in de winter een warme donkere tint.

Reacties