Foto: Gentle_paradox

Woonmode voorjaar 2024

Spannend & sereen of bont & ballorig

02 Maart 2024

Als de lente begint, hebben veel mensen zin om het huis op te frissen. Een beetje opruimen en kijken hoe je het interieur een eigentijdse sfeer kunt geven. Ter inspiratie presenteren de CBW-erkende woonwinkels twee voorjaarstrends: Gentle Paradox en Playful Construction. Benieuwd welke woontrend het beste bij jou past? Doe dan de gratis test op www.woontrendtest.nl.

Spannend & sereen

De woontrend ‘Gentle Paradox’ laat een rustige sfeer zien met subtiele contrasten. Het effect is een spannend maar sereen interieur. De dromerige sfeer ontstaat vooral door het gebruik van zachte kleuren en ronde vormen. Meubels bestaan uit één compacte vorm zonder losse details zoals poten of armleuningen. Het contrast wordt gezocht afwisseling tussen harde en zachte materialen. Beton, keramiek en natuursteen maar ook hoogpolig tapijt, vloer- en wandkleden. Ook dessins zorgen voor tegenstellingen. Bijvoorbeeld door romantische bloemenpatronen te combineren met abstracte patronen. Door de zachte kleurstelling behoudt het interieur een dromerig karakter.

Bont & ballorig

De woontrend ‘Playful Construction’ zit vol kleur en vrolijke knipogen. Opvallende vormen en niet alledaagse constructies die voor een verrassende, andere kijk zorgen. Soms moet je wel twee keer kijken om het goed te zien. Denk daarbij aan een bijzettafel met daarin een kamerplant of een tafellamp in de vorm van een houten pop. Materialen zijn binnen de trend ‘Playful Construction’ van ondergeschikt belang: kleur is waar het om draait. Om bouwachtige uitstraling te benadrukken, wordt er vaak gebruik gemaakt van buizen van metaal, kunststof of glas. Het resultaat laat zich het best omschrijven als bont en ballorig.

Inspiratie

Met de nieuwste woontrends bieden CBW-erkende winkels volop inspiratie om je interieur een eigentijds en fris jasje te geven. Breng eens een bezoekje aan een van de 3.800 CBW-erkende woonwinkels in Nederland. Je kunt er volop inspiratie op doen en diverse woonstijlen ontdekken. Als je gericht op zoek bent naar meubels of accessoires dan is het aan te raden om een eigen moodboard te maken. Vergeet ook niet om de maten van jouw woonruimte vooraf op te nemen. Zo weet je meteen of meubels passend zijn of niet.

Woontrendtest

Zoveel mensen, zoveel smaken. Ook qua woonstijl. Voor wie zich optimaal wil oriënteren en laten inspireren heeft CBW-erkend een gratis online test ontwikkeld: www.woontrendtest.nl. Aan de hand van tien vragen, breng je in kaart wat jij belangrijk vindt voor het interieur. Je krijgt vervolgens direct te zien welke trend het beste aansluit bij jouw woonwensen.

Reacties