Zo decoreer je je woning met letterkunst

Letterkunst, een trend die al jaren bestaat. Je kent het wel, de grote houten A die op je decoratieve plank stond naast een industrieel tafellampje.

Guido van Loon 16 Februari 2021

Of een vetplantje of de muurstickers met inspirerende quotes zoals live, laugh, love. Iedereens huis hing er vol mee, maar op den duur begint het een beetje cliché te worden. Daarom wordt deze trend nieuw leven ingeblazen met creatieve manieren om woordkunst toe te passen in jouw interieur en clichés te voorkomen.

Een makkelijke en creatieve manier om je interieur te pimpen is gebruik te maken van lettersjablonen. Het enige wat je nog nodig hebt is een pot verf in een leuk kleurtje en je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan. Verf een toepasselijke quote of de namen van je familieleden op de muur. Om clichés te voorkomen kan je het beste een quote gebruiken met wat humor. Misschien een inside joke tussen jou en je familie of vriendengroep.

Ook in de kinderkamer zijn sjablonen goed toe te passen. Verf de naam van je kind op de slaapkamerdeur in zijn of haar favoriete kleur of verf een grappige quote op de muur in de babykamer zoals Sleep, Eat, Poop - Repeat. Je kunt sjablonen ook gebruiken om de educatie van je kinderen te ondersteunen. Zo weet je kind in no-time het alfabet uit zijn of haar hoofd als deze op de slaapkamer muur geschilderd staat. Of gebruik cijfersjablonen om bijvoorbeeld de tafel van 8 op de muur te schilderen, als je kind deze nog bij moet spijkeren.

Sjablonen zijn ook prima buiten te gebruiken. Een leuke quote in de achtertuin, je huisnummer in een mooi lettertype of wat dacht je van een hinkelbaan voor de kids! Houd er wel rekening mee dat je verf gebruikt die voor buiten bedoeld is.

Een andere trendy manier om quotes te verwerken in je interieur is handlettering. Het enige wat je nodig hebt zijn witte vellen papier, zwarte fineliners of stiften, een leuk fotolijstje en je eigen creativiteit. Het zal misschien wat pogingen kosten om een resultaat te krijgen waar je tevreden mee bent, maar dat het met de hand gemaakt is maakt het extra speciaal. Zoek op Google of Pinterest naar een lettertype en/of een quote die je aanspreekt. Dit is ook een super gezellige activiteit om met de kinderen of met je vriendinnen te doen.

Handlettering is ook mooi om op een krijtbord toe te passen. Koop een krijtbord voor aan de muur of verf de muur met schoolbordverf. Bedenk leuke quotes of maak een menubord in de keuken, zoals bij een cafe of restaurant. Ben je toch niet zo goed in handlettering? Een sjabloon is ook prima te gebruiken in combinatie met een krijtbord.

Het persoonlijke aspect van met de hand gemaakte decoraties maakt het natuurlijk erg speciaal, als je toch niet zo een ster bent met verf, stiften of krijt kan je ook gewoon nog prima een lightbox of letterbord gebruiken. Deze woonobjecten zijn al een hele tijd populair, maar gaan nog lang niet weg.

Reacties