Foto: Foto_Magazine_nl__2_

Wooninspiratie opdoen kan ook een relaxmoment zijn

Wanneer je aan het verbouwen bent, of, zoals ik, net de sleutel hebt gekregen van je nieuwe huis, kan het geen kwaad om wooninspiratie op te doen.

Guido van Loon

Veel mensen denken dan aan een ritje naar de woonboulevard of online snuffelen op de diverse sites. Maar ik niet. Ik maak er een relaxmomentje van. Geen gedoe met parkeren op een overvolle woonboulevard, geen vierkante oogjes van wéér een avond online. Nee, ik pak een tijdschrift, kruip op mijn (oude) bank en ga neuzen in een mooi woonmagazine.

Een abonnement is vaak duur!

En als je iets niét over hebt tijdens je verhuizing of verbouwing is het wel geld. Terwijl je wel graag inspiratie wilt opdoen. Lastig? Welnee! De Magazine Marathon biedt dan uitkomst. Voor € 15,00 krijg je dan je tijdschriften thuisbezorgd. Ik heb gekozen voor drie versies: VT Wonen (2 maanden, 3 tijdschriften voor € 15,00), Stijlvol Wonen (6 maanden, 4 tijdschriften voor € 15,00) en Libelle Tuin & Zo (5 maanden, 6 tijdschriften voor € 15,00). Zo komt de inspiratie dus gewoon door de brievenbus!

De inrichting van mijn huis moet eerst

Want het wordt tijd dat ik vertrek uit de woning waar ik nu verblijf. Dus pak ik eerst de woontijdschriften erbij. Iedere vrije minuut even bladeren, lezen en kijken. Inspiratie opdoen, dingen zien waar ik nog niet aan had gedacht. Ik heb er zelfs even aan gedacht om een moodboard te maken. Je weet wel, mooie spullen uit de tijdschriften scheuren of knippen en deze op een groot vel plakken. Maar ik heb besloten dat ik post-its plak op bladzijden waarvan ik extra blij word. Dat werkt, voor mij, veel fijner én de tijdschriften blijven op deze manier het mooist. Toch kan ik me ook voorstellen dat een moodboard goed kan werken. Zeker als je het op de foto zet en (dus) kunt meenemen naar de woonwinkel en de bouwmarkt.

En dan komt de inrichting van mijn tuin

Dat wordt nog wat! Die groene vingers van mij zijn nu niet bepaald om over naar huis te schrijven. Ik kan dus echt wel serieuze hulp gebruiken. Want een tuin: die heb ik bij mijn nieuwe huis. Sterker nog, omdat ik in een hoekhuis kom te wonen, heb ik een enorme lap grond tot mijn beschikking. En dat is natuurlijk hartstikke leuk: tot je er iets mee moet…

Gelukkig biedt in dat geval Libelle Tuin & Zo uitkomst. Hierin vind ik de tuintrends van nu, maar ook een tuinkalender met klusjes die je per maand kunt doen. Zo weet ik dat ik deze maand nog kan gaan bemesten, de nestkastjes op kan hangen en de lupine kan gaan zaaien. Al is dat nu nog even niet aan de orde… het is nu vooral prut!

Het voordeel van deze tuinkalender is natuurlijk dat je deze kunt bewaren en ieder jaar weer kunt gebruiken. Zo heb je héél veel plezier van je kortlopende abonnement tijdens de Magazine Marathon!

Heb jij tijdschriften die je graag leest, doorbladert of verwerkt tot ware kunstwerken? Ik ben benieuwd!

Reacties