Wandklokken zijn onderhevig aan trends

Veel producten die we kopen worden beïnvloed door bepaalde trends.

30 September 2019

We zien dan ook ontwikkelingen op het gebied van specifieke producten die populairder zijn in bepaalde periodes dan in andere. Vooral op het gebied van kleding zien we dit vaak terug, maar ook op het gebied van andere producten zijn er trends waarneembaar. Op het gebied van interieurartikelen zijn er bijvoorbeeld specifieke trends terug te zien. De klok is hier een goed voorbeeld van. Vroeger werden klokken uiteraard gebruikt met voornaamste functie om de tijd ervan af te kunnen lezen, maar deze functie is in de loop der jaren nogal veranderd en is allang niet meer de enige redenen waarom we een klok in huis hebben hangen. De klok is tegenwoordig een belangrijk decoratief onderdeel in het interieur. Een van de meest voorkomende klokken in de Nederlandse huishoudens is de wandklok.

Verander de uitstraling van een ruimte met een wandklok

De naam wandklok geeft precies aan met wat voor een type klok we te maken hebben, alhoewel ook dit type klok tegenwoordig in zeer veel verschillende vormen aangeboden wordt. We kennen natuurlijk allemaal de ronde wandklok met een wijzerplaat met gewone of Romeinse cijfers erop. Er zijn tegenwoordig echter ook wandklokken te krijgen met slechts wijzers, waarbij de muur de natuurlijke wijzerplaat vormt. Ook zijn er tegenwoordig diverse digitale wandklokken beschikbaar. Met een wandklok kun je een open muur mooi invullen en een ruimte een bepaalde sfeer of aanzien geven. Je kan ervoor kiezen om een wandklok als compleet product te kopen, maar je hebt ook mogelijkheden om je eigen wandklok te maken of samen te stellen door bijvoorbeeld je eigen foto’s op de wijzerplaat te laten printen.

Stem je wandklok af op de rest van het interieur door het juiste materiaal te kiezen

Er zijn duizenden verschillende soorten wandklokken. De meeste klokken hangen zogezegd plat tegen de wand of muur aan, maar ook stationsklokken kunnen gecategoriseerd worden als wandklok. De stationsklok modellen worden steeds vaker in kleinere vorm in interieurs gebruikt en hangen niet plat op de muur, maar staan haaks op de muur. Met een stationsklok breng je een andere dynamiek aan in de ruimte. Je kan je wandklok helemaal afstemmen op de rest van je interieur wanneer je hiermee aan de slag gaat is de materiaalkeuze essentieel. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten klok in een warm interieur terwijl een aluminium of koperen wandklok het heel goed kan doen in een modern of industrieel interieur.

Reacties