Waar moet je op letten bij het kopen van een klok?

Bedenk vooraf goed wat voor klok past bij jou, we hopen dat we je op weg kunnen helpen!

Guido van Loon 30 April 2021

Iedereen heeft er een aan de muur, een klok. Als we zo eens rondkijken in interieurs dan valt ons op dat de meeste klokken nog steeds zo maar opgehangen zijn aan een spijkertje wat er toch al hing en dat er niet zoveel aandacht aan is besteed, en dat vinden we zonde! 

Wat voor soort klok past bij jouw interieur?

Natuurlijk zijn er niet alleen maar wandklokken, in sommige interieur is het beter om een tafelklok of klein klokje neer te zetten. De meeste kleine klokjes zijn meestal ook wekkertjes en werken vaak op batterijen zodat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Bedenk vooraf goed of je plek hebt voor een grote wandklok, heb je dit niet kies dan voor een tafelklok(je)

Hang het aan de grote klok

De laatste tijd zijn de grote Riverdale klokken enorm populair, en dat vinden wij een goed teken! Een klok aan de muur moet niet klein zijn maar moet een statement in je interieur zijn. We adviseren om voor in de woonkamer een klok te nemen met minimaal een doorsnede van 50cm, zo zorg je er voor dat de klok niet wegvalt op de muur en opgaat in de rest van het interieur. Als je een ruime woonkamer hebt dan kan je natuurlijk kiezen voor een model van 60, 70 of misschien wel 100cm.

Tafelklokken en wekkers

Zijn je muren vol en wil je liever iets subtiels toevoegen aan je inrichting, dan zijn de tafelklokken een goede keuzen voor jou. Een tafelklok heeft meestal een doorsnede van 30 a 40cm en kleiner. Deze maten zijn uitstekend geschikt om op een dressoir of in een boekenkast te zetten. Het Nederlandse merk Riverdale heeft altijd wel een aantal leuke tijdloze tafelklokken in de collectie, van modern tot landelijk. De tafelklokken werken op batterijen wat het makkelijk maakt om ook nog eens van opstelling te wisselen, geen gedoe met spijkertjes zoals bij een wandklok.

Een klok voor in de keuken

Of je nu een klein praktisch keukentje hebt of een grote leef keuken, een klok mag niet ontbreken. Als je een kleine keuken hebt dan is waarschijnlijk een klokje van 30 a 40cm al voldoende. Heb je een grote leefkeuken, denk dan ook groots en kies een formaat wat bij de keuken past, kies dan net zoals in de woonkamer ene klok van minimaal 50cm.

Reacties