Foto: 2022/Tips-voor-het-inrichten-van-jouw-boot.jpg

Tips voor het inrichten van jouw boot

Het kan ingewikkeld zijn om een woning in te richten en een interieur te kiezen dat het beste bij jou past. Laat staan wanneer je een boot moet inrichten.

Guido van Loon 31 Mei 2022

Het kan zijn dat je jouw eigen boot verhuurd aan anderen. Je wilt dan natuurlijk dat je boot er goed uit ziet. Wanneer mensen een motorboot huren dan verwachten ze een stoer en prettig design waar je comfortabel kunt verblijven. Bij een woonboot is het belangrijk dat de inrichting vooral gezellig is en dat je er gemakkelijk met je gezin kunt overnachten. Wij geven je tips over hoe je het beste jouw boot kan inrichten zodat die klaar is voor verhuur.

Bedenk waarvoor je jouw boot wilt inrichten

Wanneer je een boot aanschaft, is het belangrijk om te bedenken waarvoor je jouw boot wilt gebruiken. Wil je jouw boot gebruiken voor familiegelegenheden? Of wil je de boot verhuren aan gezinnen? Dan is het belangrijk dat je jouw boot kindvriendelijk inricht. Met jonge kinderen is het fijn om veel ruimte aan boord te behouden en het niet vol te bouwen met verschillende meubels. Richt een hoek van de boot bijvoorbeeld speciaal in voor kinderen met speelgoed waar ze zich goed kunnen vermaken.

Ga je met je partner het water op? Dan is het fijn om een lekker plekje voor jullie samen te hebben. Je kunt er voor kiezen om een televisie aan te schaffen en deze toe te voegen aan je inrichting. Wanneer je dan overnacht aan boord, kun je samen in de avond genieten van een leuke film. Zorg er ook voor dat je een goede koelkast aan boord hebt, zodat je de borrel altijd klaar hebt staan. Drink natuurlijk niet wanneer je de boot bestuurd.

Benut de buitenruimte

Wanneer mensen een boot huren of wanneer je zelf het water op gaat, is het fijn dat je ook heerlijk op het dek kan relaxen. Denk bijvoorbeeld aan een ruime motorboot of woonboot met een klein terras. Dit geeft echt een extra aan je boottocht. Op het dek van een motorboot wil je optimaal genieten van de zon. Zorg er dus voor dat je een comfortabele ligplek hebt. Om helemaal te relaxen, is het fijn om een tafel aan boord te hebben. Wil je het extra gezellig maken? Decoreer de tafel dan met mooie planten en kaarsjes. Vooral in de avonden zal dit extra veel sfeer opleveren.

Heb je een klein terras bij een woonboot? Kies dan voor een mooie en comfortabele tuinset. Zo kun je prachtig varen en heerlijk genieten van een goede lunch of lekker diner aan boord.

Richt in naar jouw smaak

Het is vooral belangrijk dat je jouw boot zo inricht, dat het voor jou als thuis op het water voelt. Gebruik je de boot voor eigen gebruik? Dan kun je het interieur opleuken door foto’s van jouw gezin, familie en vrienden toe te voegen. Dit geeft je een beetje het huiskamergevoel. Je kunt ook kiezen voor het ophangen van een schilderij. Dit kan zorgen voor meer kleur en stijl in jouw inrichting. Wil je meer ruimte creëren aan boord? Hang dan een grote spiegel op wanneer je hier ruimte voor hebt. Dit zal de boot een stuk groter doen aanvoelen.

Hou je van gezelligheid? Dan zijn decoraties als mooie lampen, kaarsen en planten zeker een toevoeging. Dit is ook een goede optie wanneer je jouw boot wilt verhuren. Jouw huurders zullen alleen maar waarderen wanneer ze zien dat je veel moeite in je inrichting hebt gestopt. Zo bezorg je hen een bijzondere vaarbeleving. Doe inspiratie op online en ontdek jouw eigen stijl. Het is vooral belangrijk dat jij je prettig voelt wanneer je aan boord stapt van jouw boot!

Reacties