Tijd voor een home make-over tijdens de oktober woonmaand

Het is oktober, de zomer is voorbij en dat betekent dat het tijd is voor oktober woonmaand.

Guido van Loon 15 Oktober 2021

Door het hele land vind je de beste deals en nieuwste woontrends bij heel veel meubelzaken. Tijd dus om lekker te gaan shoppen en je interieur een upgrade te geven. We hebben natuurlijk veel meer tijd thuis doorgebracht de afgelopen periode. Ons huis en de inrichting is daardoor ook aanzienlijk belangrijker geworden. Nu we ook nog eens de herfst en winter ingaan, is het nog fijner om het thuis gezellig te maken. Nu je zoveel tijd hebt gehad om binnen te zijn en tegen je meubels en decoratie aan te kijken, ben je alles wel goed zat en is het tijd voor een lekkere make-over.

Woontober bij Villa ArenA

Waar de oktober woonmaand niet ongemerkt voorbij gaat, is bij Villa ArenA. Het is daar namelijk Woontober! Dat betekent dat er deze hele maand leuke dingen te doen zijn en dat je kunt profiteren van leuke extra’s. Zo zijn er bijvoorbeeld live stylingsessies, waarbij je goede tips krijgt voor het inrichten van een bepaalde ruimte. Je krijgt een leuk presentje wanneer je een aankoop doet (voorwaarden van toepassing) en je kunt de kids veilig én gratis achterlaten in het weekend bij de opvang. Daarnaast kun je geheel gratis een adviesgesprek inplannen met een professionele woonstylist. Tijdens Woontober krijg je dan ook nog eens een leuke goodiebag na afloop van je gesprek. Samen met de woonstylist ga je kijken naar de mogelijkheden en probeer je er achter te komen wat je woonstijl is. Je krijgt tips over hoe je de ruimte die je wilt aanpakken kunt inrichten en ervoor kunt zorgen dat het een mooi geheel wordt. 

Woontrends voor dit najaar

Aangezien we ‘ongewenst’ veel tijd binnen hebben doorgebracht en het straks weer te koud is om veel buiten te zijn, halen we de natuur gewoon in huis. Dat betekent dat één van de trends van dit najaar en volgend jaar de kleur groen is. Niet alleen is groene verf op de muren populair, maar ook in accessoires en meubels. Een mooie aanvulling hierop is het plaatsen van veel planten door het huis. Bovendien speelt de natuur op een andere manier een rol met natuurlijke materialen als hout, linnen en bamboe. Ook natuurlijke kleuren in bruintinten passen hier heel mooi bij. Creëer een hele warme slaapkamer met bruin-roodtinten, wat we ook veel gaan zien dit najaar. Kortom, het wordt een tijd van sfeervolle warmte, met veel natuur in huis.

Hoe pak je een make-over aan?

Bedenk eerst wat je precies wilt aanpakken. Gooi je alles de deur uit, of vervang je alleen de accessoires en sfeermakers? Met een paar kleine verandering kun je al een groots resultaat bereiken. Je kunt er dus voor kiezen om alle grote meubels te laten staan en echt het verschil te maken met bijvoorbeeld nieuwe kussens, wanddecoratie en kandelaars. Wil je het grootser aanpakken? Dan kun je natuurlijk een hele nieuwe inboedel aanschaffen. Of bijvoorbeeld de muren verven en een nieuwe bank plaatsen. Daarvoor heb je natuurlijk een wat groter budget nodig, maar het effect is dan ook enorm.

 

Reacties