Thuiswerken? Dit heb je allemaal nodig voor een fijne werkplek!

Dit zijn de meest essentiële gadgets voor je thuiswerkplek

08 Augustus 2021

Thuiswerken wordt steeds populairder, steeds meer bedrijven zien er de meerwaarde van in en gaan ermee akkoord als de werknemers vaker vanuit huis werken. Natuurlijk beschik je thuis niet exact over dezelfde middelen dan op je werk. Werk je vaker thuis en ben je aan het bedenken op welke manier jij je werkplek een stuk handiger in kunt richten en op welke manier je een inspirerende omgeving voor jezelf creëert? Dan lees je op deze pagina in ieder geval welke handige thuiswerk gadgets niet mogen ontbreken, waarom een lockerkast uitkomst kan bieden en met welke tips jij je thuiswerkplek naar het volgende niveau tilt.

Dit zijn de meest essentiële gadgets voor je thuiswerkplek

Werk je vanuit huis? Zorg er dan in ieder geval voor dat je met dezelfde middelen als op kantoor kunt werken. Ben je twee beeldschermen gewend? Vraag je baas dan om dezelfde opstelling bij jou thuis te installeren. Verder bestaan er tegenwoordig muismatten die direct je telefoon of tablet draadloos kunnen opladen. Dit scheelt je veel snoeren op tafel en zorgt ervoor dat je elektrische gadgets nooit meer zonder batterij komen te zitten. Verder is het belangrijk dat je het bureau en de bureaustoel op de juiste hoogte afgesteld worden, dit voorkomt lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je lichaam zich tijdens je werkdag kan ontspannen. 

Een andere handige en leuke gadget voor je thuiswerkplek is een virtueel toetsenbord. Dit is een kleine projector die je aan je laptop kunt aansluiten. Zet je laptop hoger neer en de projector schijnt een virtueel en werkend toetsenbord op je tafel neer. Hierdoor hoef jij je hoofd niet meer te buigen en kun je recht in je laptop kijken.

Ruim al je papieren en spullen op in een handige lockerkast

Een lockerkast heb je vast wel op kantoor zien staan. Hier kun je alle belangrijke papieren, presentaties, mappen en administratie in bewaren. Wanneer je alle losse spullen netjes opbergt in de lockerkast, kun je makkelijker en sneller van je eigen clean desk policy gebruik maken. Wist jij dat jij je beter kunt concentreren als er zo min mogelijk troep over je bureau verspreid ligt? Een opgeruimd bureau zorgt namelijk voor een opgeruimde mindset, waardoor jij je beter kunt concentreren en je creatiever aan de slag kunt gaan. Een lockerkast is dus onmisbaar in je thuiskantoor. Je kunt zowel de duurdere als goedkope varianten online bestellen.

 Verder zorgt een lockerkast in je thuiskantoor ook voor meer privacy en veiligheid. Je kunt er een slot op maken, zodat je kinderen of huisdieren niet bij belangrijke documenten of spullen in de buurt kunnen komen. Dit draagt ook bij aan de privacywetgeving op het moment dat je met vertrouwelijke informatie werkt.

Inspirerende en rustgevende thuiswerkplek

Om zo goed mogelijk vanuit huis te kunnen werken, dien jij jezelf te kunnen afzonderen. Kies dus voor een aparte ruimte in huis als werkplek. Verder is het een goed idee om je thuiswerkplek met wat persoonlijke spullen in te richten, zodat je een inspirerende en motiverende omgeving voor jezelf creëert.

Reacties