Foto: RolfBenz-stoel.jpg

Rolf Benz nieuws 2019

Op een bank vinden heel veel zaken plaats: men drinkt er een espresso, een laptop moet worden opgeruimd en er ligt een boek klaar om lekker te gaan lezen.

Of je nu ligt of zit, een tafeltje als assistent is zo'n geval een onmisbaar hulpmiddel. Het bijzettafeltje Rolf Benz 927 is precies die mobiele assistent.

Rolf Benz uit het Zwarte Woud heeft al eerder laten zien dat het een zevende zintuig heeft voor de mobiele salontafelcultuur. Het ronde tafeltje met greep in het midden (Rolf Benz 973) beleeft een wereldwijd succes en is ongetwijfeld bekend bij elke designfan.

Met Rolf Benz 927 komt nu een ontwerp op de markt volgens hetzelfde concept dat nieuwe mogelijkheden biedt. Het onderstel bestaat uit slanke poten van massief hout, het tafelblad is van plaatstaal met een opvallend perforatiepatroon. Rolf Benz 927 kan worden besteld in twee hoogtes en kan ook heel fraai in groepen worden opgesteld. Voor creatieve composities is er keuze uit vijf kleuren, waaronder okerbeige metallic en beigerood.

Rolf Benz VOLO – een bank om te zweven

Het leven zit vol veranderingen, met name tegenwoordig, in onze huidige tijd. We zijn graag op zoek naar een nieuw perspectief of we relaxen op een andere manier. Het programma Rolf Benz VOLO is de ideale metgezel voor een flexibele leven. Hij straalt luxueuze lichtheid uit, biedt het hoogste comfort en kan steeds opnieuw worden vormgegeven.

Rolf Benz VOLO heet zijn bezitters als losse bank of systeembank welkom met een royaal kussenplatform, dat op een fijn, bekleed frame en sierlijke poten rust. Het bankprogramma maakt harmonieuze indelingsoplossingen mogelijk in alle denkbare afmetingen. Daarbij kan elk los element naar keuze vrij in de ruimte staan of gekoppeld worden.

Rolf Benz VOLO is leverbaar in twee zithoogtes en beschikt over een royale zitdiepte die met een rugrol kan worden aangepast en een bijzonder comfortabel leunen mogelijk maakt. Er is keuze uit twee zitkwaliteiten: Comfort “Lounge de Luxe” voor degenen die van ongedwongen zitten houden en comfort “Lounge Plus” voor mensen die liever een rustige, rechte uitstraling zien.

Ook qua vormgeving biedt Rolf Benz VOLO veel ruimte voor eigen ontwerpen. Het frame van de bank wordt een uitnodigend platform waarop fraaie kleur- en materiaalcombinaties kunnen worden gerealiseerd. Voor de banken kan een uniforme uitstraling worden gekozen, maar verschillende bekledingen voor romp, frame, rugkussens en rugkussenrol zijn ook mogelijk.

De uitvoering van de poten biedt eveneens speelruimte voor persoonlijke voorkeuren. Naast zwart en umbragrijs kan ook okerbeige worden gekozen. Daarmee maken de designers van labsdesign uit Hamburg gebruik van de voorliefde van de huidige periode voor warme metaaltinten.

Rolf Benz VOLO biedt nog meer mogelijkheden voor individualisering met de tafels en open kasten Rolf Benz 933, die een nog betere aanpassing aan de huidige leefgewoonten mogelijk maken. Zij kunnen worden gebruikt om spannende opstellingen te creëren.

De perfecte aanvulling daarop vormt de salontafel Rolf Benz 932 die in twee hoogtes is uitgevoerd. Met zijn fijne, licht afgeronde tafelbladen en geometrische pootcompositie onderstreept hij de zwevende lichtheid van Rolf Benz VOLO.

Rolf Benz 629 wint ICONIC AWARD: Innovative Interior 2019

Het eetkamerprogramma Rolf Benz 629 behoort nu al tot de succesvolle debutanten van het seizoen. Het ensemble van bank en stoel dat tijdens de Hausmesse van 2018 voor het eerst werd gepresenteerd, is door de Rat für Formgebung onderscheiden met de “ICONIC AWARD 2019: Innovative interior”. De prijsuitreiking vond plaats op 13 januari 2019 ter gelegenheid van de imm cologne (14 t/m 20 januari).

De harmonieuze eetkamerzitmeubels zijn door een vakjury van gerenommeerde designexperts verkozen. Het programma draagt dezelfde signatuur als de eveneens bekroonde clubfauteuil Rolf Benz 562 uit 2017: beide ontwerpen zijn afkomstig van de Zwitserse designer This Weber.

Bank en stoel overtuigen door een markante en warme designtaal die een alternatief biedt voor de vaak zeer strenge vormen van onze tijd. Geïnspireerd door de jaren 50 uit de vorige eeuw zijn bank en stoel met hun organische schalen en uitstekende poten qua vormgeving tegelijkertijd helemaal volgens deze tijd: eetkamerbanken zijn een grote lifestyle-thema. De bank Rolf Benz 629 is het resultaat van vele jaren designevolutie. De elegante, lichte eetbank is oerdegelijk en stabiel en heeft daarom geen zichtbaar raamwerk nodig.

De poten van stoel en bank zijn leverbaar in drie massief houten-uitvoeringen en twee gelakte metalen versies. De stoel is er bovendien in een draaibare versie. De eetkamermeubels kunnen daarnaast met hun stofferingen aan persoonlijke wensen worden aangepast. Ze zijn leverbaar in effen of in mix & match, met de rugschaal in leer en de zitting in stof.

Passend bij deze nieuwe eetkamerzitmeubels presenteert Rolf Benz met Rolf Benz 939 en Rolf Benz 967 twee nieuwe eettafels, waardoor een markante productfamilie ontstaat, waarvan de karakters toch autonoom blijven.

www.rolf-benz.com

Reacties