Onmisbare kantoorplanten

Of kantoorplanten nu echt de lucht zo goed zuiveren of niet, er zijn nog veel meer redenen te bedenken waarom planten onmisbaar zijn in kantoor.

Het voordeel van kantoorplanten

Ze zorgen voor een groenere omgeving en wie voelt zich nou niet goed bij planten? Het verzorgen van een plant op je bureau geeft je ook een goed gevoel, al helemaal als ze tot bloei komen!

De beste kantoorplanten

Als er weinig collega’s zijn met groene vingers op kantoor, heb je natuurlijk planten nodig die langere tijd zonder water kunnen, of het lang overleven zonder extra voeding. Daarom heeft GroenRijk Tilburg genoeg binnenplanten in het assortiment om het kantoor zo groen mogelijk te maken. Deze kamerplanten vragen weinig aandacht, maar geven veel terug:

  • De scindapsus heeft groen-witte bladeren, groeit als kool en kronkelt zich een weg door het kantoor. Eén keer per week water, en hij is gelukkig.
  • Vetplanten zoals de cactus en aloë vera doen het altijd goed, deze hebben zo weinig water nodig dat je het wel een jaar kunt vergeten.
  • Sansevieria’s hebben stevige, rechtopstaande bladeren in allerlei vormen. Zet bijvoorbeeld drie Sansevieria Straight naast elkaar op een boekenkast als natuurlijke afscheiding.
  • Een kale hoek opvullen met een opvallende kantoorplant? Neem dan een philodendron monstera. Deze plantensoort heeft grote opvallende bladeren met allerlei bijnamen, van Zwisterse kaas tot gatenplant.

Bloeiende kantoorplanten

Veel bloeiende kamerplanten zijn ook geschikt als kantoorplant, zoals orchideeën, die weinig water nodig hebben, maar wel wat meer verzorging dan een groene kamerplant. Bij GroenRijk Tilburg vind je ook bromelia’s met allerlei bonte kleuren, wat eigenlijk de schutbladeren zijn. Als de bromelia gaat bloeien, ontdek je kleine bloemen aan het uiteinde van deze bladeren. De kalanchoë doet het ook erg goed binnen, geef de vetplant wekelijks een beetje water en zet hem op een lichte plek.

De kantoorplanten verzorgen

Een schema maken met wie wanneer de kantoorplanten water geeft, kan handig zijn. Tot een collega het een keer vergeet, en de volgende voor de zekerheid een keertje extra veel water geeft. Dit kan funest zijn voor de plant. Zoek liever twee of drie collega’s met de groenste vingers in kantoor en geef ze iedere week wat extra tijd om de planten water te geven. Nog wat tips

  • Heeft de plant water nodig? Steek je vinger even in de aarde, is deze nat? Dan hoeft het nog niet.
  • In de winter hoeven de meeste planten meestal maar 1 keer per maand water, afhankelijk van hoe hoog de verwarming staat.
  • Geef in het voorjaar wat plantenvoeding zodat de planten weer sterk de zomer doorkomen.

Mini-ecosysteem

Als er echt niemand tijd heeft om de planten water te geven op kantoor, zijn mini-ecosystemen een heel leuk alternatief. In een glazen fles of pot creëer je een microklimaat waarin het vocht condenseert en wat de plantjes weer gebruiken om hun dorst te lessen. Je kunt de ecosystemen zo groot maken als je zelf wilt, een erg leuk team event! Je vindt ook kant-en-klare ecosystemen bij GroenRijk Tilburg, of zoek je eigen planten uit om een ecosysteem te maken dat is afgestemd op het kantoor.