Tuinmeubels maken je tuin helemaal compleet

Met een goede loungeset en een mooie, houten tafel spendeer jij alle zonnige middagen en zomeravonden voortaan heerlijk buiten!

In het wisselvallige Nederland wil het echter nog wel eens gebeuren dat het weer niet helemaal meewerkt. In die gevallen bieden overkappingen uitkomst. Een tuinoverkapping zorgt ervoor dat je altijd droog zit, zodat een kort lentebuitje geen roet in het eten kan gooien tijdens een heerlijk relaxmomentje of een gezellige familiebarbecue.

Hoe je het juiste tuinmeubilair vindt

Bij het vinden van de juiste meubels voor in de tuin komen heel andere criteria kijken dan het uitzoeken van woonmeubels. Waar moet je rekening mee houden wanneer je op zoek gaat naar tuinmeubilair?

  • weersbestendigheid: tuinmeubels staan het grootste deel van de tijd buiten en moeten dus wel tegen een stootje kunnen;
  • ruimte: als je tuin niet zo groot is, is de aanschaf van een complete loungeset misschien niet zo handig. Klapstoelen zijn in dat geval een goede tussenweg: je kunt ze makkelijk pakken en wegzetten wanneer er veel visite komt;
  • materiaal: ieder materiaal heeft weer een andere uitstraling en vraagt om een andere behandeling. Hout zorgt voor een natuurlijke sfeer in je tuin en gaat met een beetje onderhoud lang mee. Aluminium geeft je tuin een industriële uitstraling en is licht van gewicht. Met een speciale reiniger en beschermer verwijder je roest en vuil;
  • kleur: het is verstandig om voor neutrale kleuren te kiezen, zodat je tuinmeubels nog lang meekunnen en niet binnen de kortste keren uit de mode zijn. Ga voor kleuren die elders in je tuin ook terugkomen om een mooie eenheid te creëren. Maak je tuinmeubilair persoonlijk door kleurrijke details toe te voegen in de vorm van kussens en bloemenvaasjes op tafel.

Tuinstoelen

Houten en aluminium tuinoverkappingen voor onbezorgde genietmomentjes

Tuinmeubels zijn heel leuk totdat de zon zo fel wordt dat je onmogelijk rustig in de tuin kunt zitten zonder te verbranden. Overkappingen vormen een mooie oplossing. Een overkapping of overdekking aan huis zorgt ervoor dat je altijd een schaduwrijk plekje in de tuin hebt. Er zijn drie materialen waarmee je een terrasoverkapping kunt creëren:

  • hout: een houten overdekking zorgt voor een mooie verbinding tussen huis en tuin. De landelijke stijl van een houten overkapping gaat gepaard met de duurzaamheid en sterkte van het materiaal;
  • aluminium: een aluminium overkapping heeft een luxe uitstraling, is duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig;
  • kunststof: een kunststof terrasoverkapping is relatief goedkoop. De staanders en liggers van een kunststof overkapping zijn meestal van hout of aluminium gemaakt om de stabiliteit te garanderen. Door doorzichtig pvc te gebruiken behoud je bovendien je lichtinval.

Aluminium overlapping

Zo creëer jij je eigen beschutte relaxplekje in de tuin

Bij het plaatsen van overkappingen is veel mogelijk. Misschien wil je een overkapping met openslaande deuren naar de tuin, zodat je niet alleen beschermd bent tegen de regen, maar ook tegen de wind. Het is ook mogelijk om een veranda aan huis of een losstaande overkapping te bouwen. Met een veranda creëer je een landelijke en romantische uitstraling. Kleed je relaxplek gezellig aan met verlichting, planten en tuinmeubels. Een comfortabele loungeset mag daarnaast natuurlijk niet ontbreken. Misschien ben je wel van plan een barbecue of familiediner te organiseren. In dat geval is een stevige en grote tafel onmisbaar. Kom langs bij GroenRijk Tilburg om ons aanbod tuinmeubels en overkappingen met eigen ogen te zien.