Foto: servies-porselein-pieter-stockmans.JPG

Serax zet een sterke zomercollectie neer met het servies van Pieter Stockmans als eyecatcher

Trendsetter in interieurdecoratie verrast met heel wat nieuwigheden deze zomer.

Het nieuwe uno-due-tre servies van Pieter Stockmans bestaat uit ronde, vierkante, zeshoekige en achthoekige basisvormen die op verschillende manieren worden gecombineerd zodat een eigen tafellandschap kan gecreëerd worden. De zomer bij Serax brengt kleur, strak design, innovatieve ontwerpen en nieuwe designers. Het bedrijf blijft een vaste koers varen door het aangaan van nieuwe samenwerkingen met ontwerpers. Hierdoor groeit de nieuwe zomercollectie uit tot een hoog kwalitatieve collectie met een ongezien design.

Vernieuwend

In de zomercollectie vinden we heel wat nieuwigheden in keramiek terug van ondermeer volgende designers.
Pieter Stockmans ontwierp voor Serax de uno-due-tre collectie. Het servies vervaardigd uit romig wit Bone China porselein, aan de buitenkant mat en vanbinnen geglazuurd, bestaat uit 26 geometrische basisvormen. De functionaliteit van het servies laat een enorme creativiteit toe, wat mensen toelaat zelf te experimenteren. Serax, dat creativiteit hoog in het vaandel draagt, zorgt zo voor een servies waar iedereen zelf inventief mee kan omspringen.
Arnout Visser is een Nederlandse vormgever en vormvinder die vooral gekend is voor zijn porselein- en glasontwerpen. De Nederlander ontwikkelde naast zijn fascinerende ontwerpen in glas ook een gegolfde stapelvaas voor Serax. Arnout studeerde af aan de Art School in Arnhem en de Domus Academy in Milaan.
Serax brengt de eerste productie van Bart van Didden op de markt. De jonge Nederlander creëerde een familie van kalebas vazen die nu terug te vinden zijn in de zomercollectie.
Kiki Van Eijk ontwierp deze zomer een reeks opvallende vazen waarbij ze gebruikmaakt van oude en nieuwe technieken. De Nederlandse designer studeerde in 2000 af aan de internationaal gerenommeerde Design Academy te Eindhoven.

Ingenieus en typografisch

Deze zomer vinden we enkele eigenzinnige glazen creaties van Arnout Visser terug in de collectie. De natuurkundige wetten in het glazen ontwerp streven een perfect evenwicht na tussen esthetiek en efficiëntie.
Huisdesigner Marie Michielssen drenkte haar witte canvas tassen in felle zomerkleuren zoals roze en oranje en voorziet de tassen van originele typografie. De ontwerpster dacht ook aan het milieu en ontwierp twee vazen gemaakt uit snoepjesverpakkingen. Als je de vaas goed bekijkt, vind je restanten terug van ondermeer Fruitella verpakking.

Strepen en felle kleuren typeren de linnencollectie

Serax gaat voor een op-en-top linnencollectie. De collectie werd ondergedompeld in felle kleuren en beige tinten, voorzien van streep- en andere motieven en vormen. De aparte picknick tas in linnen valt op door haar multifunctionaliteit, ze kan zowel als deken of als tas gebruikt worden. Ideaal voor een picknick tijdens de lange zomerdagen.

Over Serax

Serax is meer dan 20 jaar actief in het ontwerpen en produceren van eigenzinnige en unieke interieur- en decoratieobjecten. Het bedrijf is continu op zoek naar vernieuwing en werkt daarom frequent samen met bekende ontwerpers uit binnen- en buitenland. Serax staat voor een gerichte klantenservice en biedt design aan een betaalbare prijs aan. Het merk Serax Maison D’être is uitgegroeid tot trendsetter in haar domein. Het hoofdkantoor van Serax is gevestigd in Kontich en verkoopt zijn collecties via een 4000-tal verkooppunten in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Duitsland, Groot-Brittanië, Oostenrijk en Zwitserland.

Publicatiedatum: 18 april 2010

Reacties
Ria-Vandecapelle

Hoe kan ik die bijbestellen ,

3 jaar geleden
Guido-van-Loon

Hoi Ria, je vindt ze onder meer bij de webwinkel CheBello.

3 jaar geleden