Foto: Braava-WetMop-new

Robopolis introduceert Braava jet™-vloermoprobot in Nederland

De iRobot Braava jet™-vloermoprobot is vanaf eind september 2016 ook in Nederland verkrijgbaar.

Dat maakt Robopolis, de officiële distributeur van iRobot (Nasdaq: IRBT) in Nederland, bekend. De Braava jet™-vloermoprobot combineert een compact ontwerp met een vibrerende reinigingskop, precisiespray en Braava jet™-reinigingspads om vuil en vlekken op harde vloeroppervlakken aan te pakken1. De verschillende reinigingstaken variëren van eenvoudig vegen tot dweilen en vocht afnemen. De vloermoprobot is geschikt voor ruimtes van maximaal 25 vierkante meter2 en manoeuvreert zich zelfs op moeilijk bereikbare plekken, zoals onder keukenkastjes en rond het toilet. Braava jet™ is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 249 euro.

De Braava jet™-reinigingspads voor dweilen en vocht afnemen bevatten een door water geactiveerd reinigingsmiddel. Gebruikers hoeven slechts de gewenste Braava jet™-reinigingspad te bevestigen en op de CLEAN-knop te drukken. De robot bepaalt vervolgens automatisch de juiste reinigingstaak op basis van de gekozen reinigingspad.

Braava jet™ beweegt zich in een efficiënt patroon over de vloer, manoeuvreert behendig rond obstakels en reinigt langs muren en rond meubels, lampen en andere voorwerpen. Met de precisiespray en vibrerende reinigingskop worden vuil en vlekken alvast losgeweekt en losgetrild3, waarna de Braava jet™-reinigingspad het vuil verder afbreekt en wegneemt.

Wanneer de Braava jet™ zijn reinigingstaak heeft voltooid, hoeven gebruikers de vuile reinigingspad niet met hun handen vast te pakken om deze te verwijderen. Ze kunnen de robot gewoon boven de vuilnisbak houden en op de ontgrendelingsknop drukken om de pad in de bak te laten vallen. Om te voorkomen dat Braava jet™ in ruimtes komt waar hij niet mag komen, zoals een aangrenzende kamer zonder deur of een gebied met vloerbedekking, kunnen gebruikers een onzichtbare grens creëren met de Virtual Wall®-modus.

Klanten kunnen ook de iRobot HOME-app downloaden om alle mogelijkheden van hun Braava jet™-vloermoprobot optimaal te benutten. Via de HOME-app, beschikbaar voor zowel Android als iOS, kunnen gebruikers Braava jet™ met de CLEAN-knop starten en stoppen, Spot Clean gebruiken voor een snelle, intensieve reiniging van een kleiner gebied, eenvoudig software-updates downloaden en rechtstreeks toegang krijgen tot de klantenservice.

Braava jet™ wordt geleverd in een pakket met een lithium-ion-accu die lang meegaat, een acculader en twee exemplaren van elk type reinigingspad (nat dweilen, vochtig afnemen en droog afnemen). Er zijn ook herbruikbare, wasbare reinigingspads beschikbaar, die afzonderlijk kunnen worden aangeschaft4.

De volgende Braava jet™-pads zijn beschikbaar.

· Wasbare pad of pad voor eenmalig gebruik voor nat dweilen.
· Eenmalig bruikbare pad voor vochtig afnemen – enkele schoonmaakbeweging voor het verwijderen van stof en vuil van afgedichte houten vloeren en eventueel ook van tegelvloeren en stenen vloeren.
· Eenmalig bruikbare pad voor droog afnemen – enkele schoonmaakbeweging om stof, vuil en huisdierharen te verwijderen van alle harde vloeren, waaronder hardhouten vloeren, tegelvloeren en stenen vloeren.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Braava jet™-vloermoprobot is vanaf eind september 2016 online verkrijgbaar en in de meeste gespecialiseerde elektronicazaken voor een adviesprijs van 249 euro. Braava jet™-reinigingspads zijn te koop voor een adviesprijs van 10,99 euro voor een doos met tien reinigingspads en zijn online en bij Braava jet™-verkooppunten aan te schaffen. De wasbare reinigingspads zijn te koop voor een adviesprijs van 19,99 euro.

“iRobot richt zich volledig op het ontwikkelen van robotica-oplossingen voor consumenten om specifieke uitdagingen aan te pakken, waarmee consumenten te maken hebben”, zegt Christian Cerda, Chief Operating Officer van iRobot. “Braava jet™ biedt klanten een aparte optie voor het dagelijks dweilen van harde vloeren – wat door velen als een bijzonder onplezierig klusje wordt ervaren – en is daarmee een aanvulling op onze succesvolle Roomba®-stofzuigrobot. Braava jet™ is vooral zeer geschikt voor klanten die veel tijd kwijt zijn aan het schoonhouden van hun harde vloeren.”

Reacties