Polaris & Sashiko Accessoires


Design: Edward van Vliet, 2017

Elegant, puur en verfijnd. De ontwerpen van Edward van Vliet raken bij liefhebbers van eigentijdse interieurs een gevoelige snaar.

De soepele jacquardstof Polaris werd door Edward van Vliet speciaal ontwikkeld als basis voor een set elegante kussens. Het geraffineerd verlopende patroon doet denken aan ijskristallen, een effect dat nog wordt versterkt door de glinstering van de stof. Op de Polaris plaids wordt dit kristallenmotief uitvergroot. De wollen en katoenen vezels zorgen hier voor zachtheid en een natuurlijke behaaglijkheid. Door de toegepaste weeftechniek zijn ze tweezijdig bruikbaar, waarbij de mooie diepe kleuren aan de achterzijde gespiegeld zijn. De kussens (Red, Blue of Gold) zijn uitgevoerd met een leren bies en veloursstof aan de achterzijde, beide in bijpassende kleuren. De plaids (Red of Blue) zijn aan de achterzijde crèmekleurig en zijn rondom afgezoomd.

De Japanse borduurtechniek “Sashiko” werd oorspronkelijk gebruikt om stoffen te verstevigen. Het inspireerde Edward van Vliet tot een serie exclusieve patroonstoffen. Op drie basiskleuren bracht hij subtiele geometrische motieven aan: Star (op een zilveren achtergrond), Umbrella (donkerblauw) en Dome (saffraan). Bij elk Sashiko kussen selecteerde hij voor de achterzijde twee bijpassende pastelkleuren in een zachte geweven stof. Dezelfde motieven liggen aan de basis van de Sashiko plaids, geweven met identieke kleurthema’s. Met de natuurlijke zachtheid van alpaca wol en katoen.

Verkoopprijzen:
Polaris kussen vanaf €85,-
Sashiko kussen vanaf €95,-
Polaris & Sashiko plaids €195,-

Verkrijgbaar bij Leolux

AANBEVOLEN

Makkelijk DIY project: een vrolijk kattenhuis

Een eenvoudige Ikea hack: leuk voor jou en voor je kat(ten) natuurlijk.

Ophangsysteem schilderijen en lijsten

Decotrack is het fraaiste ophangsysteem om schilderijen of andere zaken deugdeli...

Zeg het met bloemen

Wat is nou een woonkamer zonder bloemen? Zeg nou zelf, een fleurig boeket maakt ...

Hondenmand of hondenkussen. Waar kies je voor?

Ga voor het beste van het beste, omdat jouw hond ook een fijne relaxplek verdien...

Leuke retro telefoons voor in huis

Mobiel bellen is super handig, maar mist de beleving die een retro telefoon je k...

SunBasic Knikarmscherm

Sunmaster SunBasic: Een knikarmscherm met uitstekende prijs-/kwaliteit verhoudin...

Advertentie