Bezoek? Zo maak je iedere woonkamer sfeervol

Waarschijnlijk kent iedereen het wel: net voordat je bezoek krijgt, maak je toch nog even de boel aan kant.

Guido van Loon 25 Maart 2019

De rommel in de kastjes en snel een doekje door het huis heen halen. Maar het is net zo leuk om de woonkamer wat meer sfeer dan normaal te geven als er mensen over de vloer komen. Natuurlijk begint de sfeer allemaal bij je vloer, meubels en de standaard verlichting. Maar heb je ook aan deze relatief simpele tips gedacht die nét voor dat beetje extra zorgen?

1) Kaarsen: kaarsen zijn echte sfeermakers waarmee je letterlijk en figuurlijk de warmte in huis haalt: van geurkaarsen tot gewoon geurloze kaarsen voor de sier. Kies een paar kaarsen van verschillende hoogtes of kleuren, zet ze op een mooi plateau of in een glazen stolp en het sfeervolle plaatje is compleet.

Tip: Als je het een bijzonder moment moet zijn, kun je ook kaarsenhouders laten bedrukken met een passende boodschap, bijvoorbeeld bij www.allgifts.nl. De naam van je eerste date zal freaky zijn, maar ‘Mag ik je sleutels?’ is wel origineel als je van plan bent om samen te gaan wonen.

2) Mooie bloemen: bijna iedereen is gek op bloemen. Maar een bos mooie bloemen doet meer dan alleen sfeer in je interieur brengen. De aanwezigheid van bloemen kan een positief effect hebben op je gezondheid én het is bewezen dat bloemen voor een blij gevoel zorgen. Wat wil je nog meer? Zelfs als je geen bezoek ontvangt, zijn dit genoeg redenen om snel een bos in huis te halen.

3) Fles wijn: naast een vaas met bloemen zorgt ook een fles wijn voor een stijlvolle of juiste vrolijke twist op tafel, helemaal afhankelijk van het etiket. Bovendien nodigt het ook uit om samen te proeven en te genieten van een glas wijn.

Tip: laat je wijn gewoon thuisbezorgen: makkelijk en het scheelt je gesjouw met dozen. Bij deze wijnwinkels heb je je wijn morgen al in huis: www.wijnbeurs.nl of www.wijnvoordeel.nl

4) Kussens/plaids: een bank met een paar sierkussens en/of een plaid geven ook die knusse en uitnodigende sfeer die je neer wilt zetten als je bezoek ontvangt.

5) Wierook: bij wierook heb je misschien spirituele associaties, maar dat hoeft helemaal niet. Wierook, een mix van aromatische organische stoffen, helpt je tot rust te komen en te ontspannen. Bovendien wordt er een heerlijke geur door de woonkamer verspreid. En hoe fijn is het als mensen in jouw woonkamer komen en dat gevoel van rust ervaren?

Kortom, er zijn genoeg simpele aanpassingen waarmee je van je woonkamer een uitnodigend en relaxt geheel maakt.

Reacties