Foto: 2016/KLOQ-designklok.jpg

Nieuw: KLOQ, designklok van Nederlandse bodem

Ontwerper Arjan Ros introduceert een wel heel bijzondere klok op de Nederlandse markt: KLOQ.

Een eerbetoon aan de uitvinding van het slingeruurwerk door Christiaan Huygens, uitgevoerd in een modern jasje. De Haagse ontwerper heeft de klassieke klok tot de basis gestript en opnieuw opgebouwd met materialen en kleuren van nu. Het eindresultaat: een tijdloze eyecatcher die elk interieur een huiselijk gevoel geeft.

Ontwerp een eigen KLOQ

De kracht van KLOQ zit in de eenvoud, met een strak en minimalistisch design. KLOQ past heel goed in de Nederlandse designtraditie: het is een innovatief, brutaal en kleurrijk product. KLOQ bestaat uit één model, in drie verschillende basiskleuren en een naturel houten uitvoering. Met de wijzers en de slinger in vijf kleuren zijn veel variaties te maken. Denk aan een houten exemplaar met oranje wijzers óf een mintkleurige basis met een geel uurwerk. Zo kan iedereen geheel naar eigen wens een klok samenstellen. Ook fijn: in tegenstelling tot de nostalgische pendule-klok bij grootouders thuis, maakt de KLOQ geen tikkend geluid.

Zoals het klokje thuis tikt

Arjan Ros groeide op tussen de uurwerken. In de geboortestad van Christiaan Huygens. Opa was juwelier, vader horlogemaker. Niet geheel toevallig dus dat Arjan vanuit die achtergrond én een passie voor design, cultuur en historie een klok heeft ontworpen. Voor de KLOQ werd hij geïnspireerd door Moonrise Kingdom. Een fragment uit die film, het beeld van een knalgele staartklok, liet Arjan niet meer los. Uit het magazijn van zijn vader haalde hij een oud exemplaar. Na het nodige strippen en verven, was daar de eerste KLOQ. Na twee jaar ontwikkelen, brengt Arjan zijn werk nu op de markt. Handgemaakt op relatief kleine schaal vanuit zijn werkplaats in de Haagse Binckhorst.

Bekijk alle varianten op: www.kloq.nl

Reacties