Foto: iitalla-sfeerverlichting-theelichthouder

Mondgeblazen theelichthouder Iittala

Ter aanvulling op het assortiment sfeerverlichting van Iittala heeft de Finse ontwerper Ilkka Suppanen een mondgeblazen theelichthouder ontworpen.

Ontwerper Ilkka Suppanen, zelf een enthousiast zeiler, haalde zijn inspiratie uit de enorme aantallen gekleurde lichtbakens die zeelieden in de grillige kustwateren van Finland de weg naar een veilige haven wijzen. De theelichthouder creëert hetzelfde behaaglijke gevoel van warmte en veiligheid als deze lichtbakens. Net zoals de kleuren van deze bakens van cruciaal belang zijn, is het rijke, zachte kleurenpalet van Kaasa zorgvuldig uitgekozen om sfeer in huis te brengen.

De iconische, stijlvolle ronde vorm van Kaasa is een klein, poëtisch beeldje dat een subtiel licht door de woonkamer of over de eettafe verspreidt. Pas als je een kaarsje aansteekt, komt de schoonheid van het product echt tot leven. Over de details is goed nagedacht en de warme vlam van het sfeerlichtje verspreidt in een levendig spel met het dunne glas en de metalen bodem een prachtig zacht licht.

“Als het koud en donker is, wil je instinctief een bron van licht en warmte in je handen nemen. Dat gevoel wilde ik oproepen met deze uitnodigende ronde vorm. De vorm is sterk vereenvoudigd, en we hebben vooral aandacht besteed aan de details, het interessante kleurenpalet uit de uitgebreide kleurenbibliotheek van Iittala en de kleine details van de vorm om zo de perfecte sfeer te creëren”, vertelt Ilkka Suppanen.

De theelichthouder is verkrijgbaar in vier goed combineerbare kleuren: zand, grijs, desert en cranberry. De buitenkant is gemaakt van mondgeblazen glas en de binnenkant van gepolijst roestvrij staal. De thee-lichthouder Kaasa is een aanvulling op de collectie Kaasa openhaarden uit 2011.

Nieuw: Nappula in grijs

Ter aanvulling op de collectie sfeerverlichting voor het najaar 2015 krijgt de Nappula serie van Matti Klenell er een nieuwe, eenvoudig te combineren, grijze tint bij. Nappula is een populair product uit het assortiment sfeerverlichting van Iittala en is geïnspireerd op de dramatische seizoenswisselingen in Finland en het typisch Scandinavische licht. Met zijn robuuste en toch vriendelijke vorm is Nappula een goed voorbeeld van de krachtige Scandinavische designtaal die uit het werk van Matti Klenell spreekt. De soepele vormen van Nappula vloeien over in het zachte kaarslicht, terwijl de solide voet en fijne steel het contrast tussen stevig en subtiel onderstrepen.

De traditionele materialen van de kaarsenstandaard – staal en koper – komen tot leven in de moderne look van Nappula, en de vele kleuren en twee formaten nodigen uit tot nieuwe combinaties waarmee de tafel en het interieur kunnen worden opgevrolijkt. In 2015 bestaat de Nappula collectie uit de kleuren grijs, wit, zwart, geel en koper.

Meer informatie: www.iittala.com

Publicatiedatum: 15 september 2015

Reacties