Foto: press_2013//MC-Tangram-kandelaar-energie-studio-roex.jpg

Kandelaar M.C. Tangram maakt energie zichtbaar

Studio Nic Roex: kandelaar M.C. Tangram maakt door middel van beweging energie zichtbaar.

Studio Nic Roex: kandelaar M.C. Tangram maakt door middel van beweging energie zichtbaar.

Na het succes van Collectie2012 en de Batsenkruk tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en de Salone del Mobile in Milaan (2011 en 2012), introduceert Studio Nic Roex nu een nieuw ontwerp: de kandelaar M.C. Tangram.

M.C. Tangram kandelaar

De M.C. Tangram maakt door middel van beweging energie zichtbaar. Ontwerper Nic Roex toont met de kandelaar dat energie op eenvoudige wijze te benutten is. Met het inzichtelijk maken van dit proces, wil hij mensen actief bij zijn ontwerpen betrekken.

Nic Roex: 'Het zomaar accepteren van wat je ziet, is in mijn werk niet aan de orde. Met de kandelaar M.C. Tangram wordt men met herkenbare en bestaande processen, vormen en technieken geconfronteerd. Door deze op verrassende wijze te combineren en toe te passen, probeer ik mensen bewuster te maken van wat ze zien, zodat ze het object ook daadwerkelijk (willen) begrijpen.'

De kandelaar M.C. Tangram draait gedurende de brandtijd van de kaarsen 360 graden om zijn as. Door gewichtsverlies van de brandende kaarsen wordt een draaiende beweging in gang gezet. Om deze beweging te constateren, zitten er in het ontwerp vier herkenbare silhouetten verscholen. Een transformatie van driehoek naar vierkant, trapezium en zandloper.

Meer informatie: www.nicroex.nl

Publicatiedatum: 6 juni 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties