Je interieur zat? Tijd voor een oppepper!


Van tijd tot tijd overvalt het ons allemaal: de drang om iets met het interieur te doen.

Omdat het gewoonweg onmogelijk is om telkens weer iets nieuws kopen, beperken we ons negen van de tien keer met het omzetten van de zithoek.

Ben jij iemand die regelmatig de behoefte voelt om het interieur een flinke oppepper te geven, maar weet je alleen niet goed hoe je dat aanpakt? Hieronder geven we je enkele tips hoe je dit op een zo economisch mogelijke manier doen kan.

Vind jouw persoonlijke kleur en stijl

Als je het een beetje slim aanpakt, kun je elk seizoen een andere look aan je interieur geven simpel en alleen door te variëren met je woonaccessoires. Bij Sweetlivingshop.nl vind je veel decoratieve accessoires om je interieur een oppepper te geven. Iets wat je vast wel bekend voorkomt: je loopt in een woonwinkel en stopt je mandje vol met allemaal leuke hebbedingetjes. Eenmaal thuis vraag je je af waarom je ze in hemelsnaam gekocht hebt. Om dergelijke impulsaankopen te voorkomen maak je het best een moodboard. Zo kom je er op een vrij simpele en leuke manier achter welke stijl en kleurenpalet het beste bij jouw persoonlijkheid past. Probeer je daarbij te houden aan twee of drie hoofdkleuren en maximaal twee of drie bijpassende tinten.

Textiele decoratie

Één van de makkelijkste manieren om een frisse wind door je interieur te laten waaien is door te spelen met de textiele decoratie. Alleen door een ander kleed op de vloer of verschillend gekleurde kussens op de bank te leggen, creëer je meteen al een heel ander sfeertje. Probeer je, met de bepalende elementen, wel aan de hoofdkleuren van je moodboard te houden. Met de niet toonzettende accessoires zoals deco-objecten of je plantenkeuze, kies je voor de bijpassende tinten. Ben je een keer opstandig en wil je je interieur eens oppeppen met een echter knaller, kies dan voor een element met een compleet contrasterende kleur. Bedenk wel dat je dit accessoire in veel gevallen maar kortstondig zult gebruiken. Zodra je gevoelens weer in balans komen, zal je weer naar de rust van gelijkgestemde tinten gaan verlangen.

AANBEVOLEN

DIY Bungee XL hondenmand of kattenmand

Leuk en lekker snel DIY project voor je huisdier: ga aan de slag met een dikke h...

Ophangsysteem schilderijen en lijsten

Decotrack is het fraaiste ophangsysteem om schilderijen of andere zaken deugdeli...

Hier word je heel zomers van: 12 supertoffe hebbedingen met flamingo's

Ga deze zomer voor roze, ga voor tropisch, ga voor oldschool 80's: GA FLAMINGO m...

Leuke retro telefoons voor in huis

Mobiel bellen is super handig, maar mist de beleving die een retro telefoon je k...

Piazza salontafel groot

Piazza – salontafel – MYS.TB.0107 140 x 70 x 41 (B x D x H in cm.)

Zeg het met bloemen

Wat is nou een woonkamer zonder bloemen? Zeg nou zelf, een fleurig boeket maakt ...

Advertentie