Foto: Schilderijen-mooi-ophangen

Hang je schilderijen mooi op

Of je nu zelf kunst creëert met een kwast, verf en een canvas of schilderijen hebt gekocht, een schilderij komt het beste uit als je deze goed ophangt.

Er zijn veel verschillende, maar vooral leuke manieren voor het ophangen van je schilderijen. We zetten er een paar voor je op een rij.

Trapsgewijs

Heb je meerdere schilderijen die bij elkaar horen? Hang deze dan eens niet recht naast elkaar, maar trapsgewijs. Hierdoor krijgt ieder schilderij de volledige aandacht, maar zal het als een geheel zeker opvallen.

Harmonieus in kleur

Een schilderij is een blikvanger in je kamer. Het onderwerp maakt niet uit, jij hebt het uitgekozen en dan mag iedereen het ook echt zien. Zorg daarom dat de muur rondom het schilderij verder leeg is. Nog mooier is het wanneer je de muur een kleur geeft die ook in het schilderij voorkomt. Door de lijst zal het schilderij van de muur worden gescheiden, terwijl je toch een heel harmonieus geheel krijgt.

Niet hangen maar staan

Kleine schilderijen kun je ook neerzetten. Er zijn speciale plankjes op de markt, speciaal voor het plaatsen van fotolijstjes. Het zijn eigenlijk een soort richels met een opstaand randje waar je dan een lijst inzet. Deze kun je natuurlijk ook gebruiken voor schilderijen. Zorg dat dit speciale plankje een neutrale, niet al te overheersende kleur heeft. Bij voorkeur kies je voor natuurlijke houtkleuren. Je kunt natuurlijk altijd het plankje in dezelfde kleur als de muur schilderen, zodat deze wegvalt tegen de achtergrond. Zet vervolgens het schilderij op de richel.

Handig!

Wil je niet boren in de muur en zo nu en dan schilderijen makkelijk kunnen omwisselen? Kies dan eens voor een handig schilderij ophangsysteem. Dit bestaat vaak uit een rails die je bovenaan de muur tegen het plafond aan plaatst. Aan deze rails zitten haakjes met visdraad waar je de schilderijen aan ophangt. Werk deze rails vervolgens weg met een lijst aan het plafond. Hier kun je dan zelfs nog spotjes in bevestigen voor een extra mooi resultaat.

Reacties