Foto: 2017-11/Quotes in je interieur (1).jpg

Geef je interieur deze winter een persoonlijk tintje met deze 5 tips

Het is belangrijk dat je je thuis voelt in je eigen huis. Vooral nu de dagen korter worden en het buiten steeds kouder wordt.

Je interieur gezellig inrichten en zorgen voor een prettige uitstraling helpen hierbij. Persoonlijke details in je interieur kan hier nog meer aan bijdragen. Maar hoe kun je je interieur deze winter op een stijlvolle manier voorzien van een persoonlijk tintje? We geven je hier een aantal tips.

Quotes

Quotes in het interieur zijn de laatste tijd razend populair. Je kunt quotes op allerlei manieren kwijt en brengen ook een persoonlijk tintje in huis. Quotes laten namelijk echt iets van jou zien. Zo geven quotes vaak weer waardoor je wordt geïnspireerd, waar je van houdt, waar je voor staat of wat voor herinnering je koestert. Misschien heb je al wel een quote of een levensmotto die je kan gebruiken, kies een mooie zin uit jouw favoriete liedje of een gedicht of zoek op Pinterest een mooie quote uit.

Je kunt spelen met het lettertype om deze helemaal aan te laten sluiten op de stijl van jouw interieur. Sierlijke letters passen goed bij een klassieke of traditionele stijl, maar wanneer je een industriële stijl hebt, passen strakke letters hier juist erg goed bij. Wat ook een leuke manier is om quotes in je interieur te plaatsen is een letterbord. Met een letterbord kun je elke keer de quote veranderen wanneer je er een andere in wilt hebben, handig en stijlvol!

Foto op Aluminium

Donkergroen, donkerblauw en grijs zijn de trendy kleuren voor dit najaar. Een materiaalsoort die erg goed bij deze kleuren past is aluminium. Heb jij een wand in een van deze kleuren? Hang dan een foto op aluminium op! Het stoere en industriële uiterlijk van deze materiaalsoort geeft een karakteristieke uitstraling aan je interieur.

Kant-en-klare prints zijn natuurlijk erg mooi voor in het interieur, maar als je écht een persoonlijk tintje in je interieur wilt brengen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen foto af te laten drukken. Dit kan een vakantiefoto zijn, een dierbare familiefoto of zelfgemaakte natuurfoto. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe de wanddecoratie eruit komt te zien en niemand anders zal hetzelfde aan de muur hebben hangen!

Letterbakken

Een letterbak is een ideale manier om eenvoudig meerdere accessoires bij elkaar tentoon te stellen. Door verschillende kleine accessoires samen in een vak te zetten, creëer je gemakkelijk en snel een nieuwe sfeer in huis. Vul de bak met fotolijstjes, kaarsjes, kleine plantjes, beeldjes of bijvoorbeeld leuke souvenirs die je gekocht hebt op vakantie. Op deze manier kun je altijd terugdenken aan die zonnige reis naar Spanje of die gezellige wintersportvakantie naar Oostenrijk.

Wereldkaarten

Misschien heb je ze weleens voorbij zien komen, een grote houten wereldkaart die je aan de muur kan ophangen. Het is een schitterende wanddecoratie die de harten van zowel reisliefhebbers als interieurfanaten sneller laat kloppen. De wereldkaart op zich is al een echte eyecatcher in het interieur wanneer je hem bijvoorbeeld boven de bank of boven een dressoir hangt, maar je kunt hem nog persoonlijker maken! Pin de landen of plaatsen in de wereld waar je bent geweest vast met een punaise. Ook kun je bij elk land ook nog de mooiste foto erbij hangen. Op deze manier creëer je een mooi overzicht van plaatsen op de hele wereld die jij al hebt mogen ontdekken. Hier zullen gegarandeerd veel leuke reacties op komen!

Moodboard

Een moodboard is een gezellige sfeermaker in huis. Je kunt grappige spreuken, mooie foto’s, tekeningen van de kids, lieve kaartjes of inspirerende quotes aan het moodboard toevoegen om er een echt persoonlijk bord van te maken. Je kunt het zo personaliseren op een manier die jij het mooist vind. De kleuren die je gebruikt kun je zelfs afstemmen op de kleuren in je interieur. Kant-en-klare prikborden zijn bijna overal te koop, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gaaspaneel (zoals je hieronder ziet), een gaatjesbord of een houten plank die je volledig versierd met herinneringen. Wees creatief!

 

Kortom, genoeg leuke en stijlvolle manieren om je interieur een persoonlijk tintje te geven deze winter. Met deze eenvoudige tips tover jij je interieur binnen een handomdraai om tot een stijlvol en persoonlijk interieur te creëren voor deze winter!
Wil je meer inspiratie voor de toepassing van wanddecoratie zoals foto’s op (steiger)hout, glas of canvas? Kijk dan eens op Vergelijk Canvas.

Reacties