Foto: 2016/wooninspiratie-apps-.jpg

Dit zijn de 4 leukste woon inspiratie apps van dit moment!

‘Hm, hoe zou het eruit zien als ik die muur mosterdgroen verf? Dan komt het kastje er wel beter uit.'

'En als ik nou die mooie bank uit dat foldertje daar neer zet, dan krijg ik wel meer ruimte, en…’ Ach, heb je dat soms ook? Dat je om de paar maanden weer enthousiast gaat bedenken hoe je weer de hele woonkamer kan verbouwen tot iets nieuws. Soms heb je dan weer ergens inspiratie opgedaan en dan kan je fantasie weer helemaal met je op de loop gaan. Tot groot genoegen van je familie en vrienden, die elke keer weer getuige zijn van al jouw wilde plannen. Toch kan het zo fijn zijn als je lekker op de bank loopt te scrollen door al die wooninspiratie apps om zo weer inspiratie op te doen voor de volgende verbouwing. Ben je benieuwd welke wooninspiratie apps wij de beste vinden? Speciaal voor jou hebben we er een leuk lijstje van gemaakt!

1. Flexa Visualiser (iOS & Android)

Soms zou ik wel eens willen dat ik gewoon een speciale bril op kon doen, om zo de kleur van mijn muur te veranderen in kleur die iets gewaagd en ongewoon is. Om snel even te kijken of het wel zou passen. Citroengeel, of purperviolet. Na al die jaren is dan eindelijk dat verlangen werkelijkheid geworden, want met de nieuwe app van verffabrikant Flexa is dat gewoon mogelijk! Door middel van Augmented Reality kun je met je camera een panoramische foto maken en dan verandert de app de kleur automatisch in de kleur die jij wilt. Daarna kun je dan gelijk je kleuren opslaan in je eigen gepersonaliseerde project, zodat je na je keuze gelijk aan de slag kunt. Super handig!

2. Houzz Inspiration Design Ideas (iOS & Android)

Ook de app Houzz Inspiration Design Ideas maakt gebruik van Augmented Reality om jou te inspireren. Je kunt door een gigantische catologus vol meubels scrollen om uiteindelijk deze meubels ook virtueel in je eigen woonkamer te plaatsen om te zien hoe het er zou staan. Dat veel mensen dit erg op prijs stellen blijkt ook het feit dat deze app volgens Google de beste app van 2016 is. En hoewel het geweldig is om je woonkamer virtueel in te richten met de gekste meubels, is het een nadeel dat je meubels alleen kunt aanschaffen als je in de VS woont. Misschien toch een keer nadenken over verhuizen...

3. IKEA Hackers (iOS & Android)

Soms zou ik het liefst mijn woonkamer willen volproppen met dure design meubels, maar eerlijk gezegd ben ik ook heel erg fan van mijn IKEA bank en stoelen. Niet altijd even uniek, maar wel heel comfortabel en betaalbaar. En met de nieuwe app, IKEA Hackers, kan ik mijn meubels net iets unieker maken, want daar staan allemaal foto’s van mensen die zelf aan de slag zijn gegaan om een persoonlijk tintje te geven aan hun IKEA meubels. Leuke DIY inspiratie voor de zaterdagmiddag, dus.

4. HomeDeco Binnenkijken (iOS)

Op een gegeven moment kan je inspiratie dan toch een keer op zijn. Wat ik geweldig vind is om lekker bij andere mensen binnen te kijken om te zien hoe zij hun kamer hebben ingericht. Voyeurisme met toestemming. Maar veel fijner is het nog om lekker op de bank te zitten om gewoon op mijn smartphone de inrichting van andere woonkamers te zien. Bij de app HomeDeco Binnenkijken staan verschillende foto’s van woonkamers die mensen daar er zelf op hebben geplaatst. Fijn voor originele inspiratie. En zo kan ik zelf ook trots mijn eigen woonkamer aan anderen laten zien door mijn eigen foto’s erop te plaatsen. Ideaal.

Oh, en voor de drukke DIY’er nog een laatste tip.

Het kan zomaar voorkomen dat jij tijdens het schilderen van je muur of het knutselen met je IKEA tafel ineen keer je smartphone op de vloer ziet vallen. Het ergste vrees je al: het hele scherm is gebarsten. Nu is dat heel vervelend aangezien jouw voornaamste inspiratiebron nu niet meer functioneert. Daarom heb ik een hele goede tip voor je: bel Terello. Zij doen aan reparatie op locatie, wat betekent dat ze je iPhone of Samsung bij jou thuis of op je werk kunnen repareren. En nog snel ook, want ze waren nog dezelfde dag bij mij en konden een iPhone 6 scherm reparatie binnen een half uurtje uitvoeren! Goed om even te checken dus, als je telefoon kapot gaat!

Reacties