Foto: VTWonenbeurs

De vt wonen&design beurs (al 25 jaar!), het antwoord op al jouw woonvragen van (ver)bouwen tot inrichten

Het grootste en meest complete woonevenement van Nederland start het woonseizoen van 3 t/m 8 oktober in de Amsterdam RAI.

Heb je altijd al eens willen binnenkijken bij vtwonen,
Eigen Huis & Interieur, Ariadne at Home, Stijlvol Wonen of WONEN Landelijke Stijl? Wil je de nieuwste trends op meubelgebied bekijken? Ga je bouwen of verbouwen en kan je wel wat advies gebruiken van een architect, domotica specialist, stylist of andere professionals? Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, badkamer of vloer? Is je bank aan vervanging toe of wil je hem opfrissen met nieuwe kussens?

Kom dan naar de vt wonen&design beurs. Het antwoord op al jouw woonvragen. De beurs bestaat dit jaar 25 jaar en is daarom extra feestelijk. Bezoek de grootste en meest complete woonbeurs van Nederland van dinsdag 3 t/m zondag 8 oktober in de Amsterdam RAI.

 

Levensgrote woonhuizen vol inspiratie en trends
Op de vt wonen&design beurs vind je natuurlijk ook de redacties van de vijf bekendste woonbladen van Nederland. vtwonen, Eigen Huis & Interieur, Stijlvol Wonen, Ariadne at Home en WONEN Landelijke Stijl presenteren er compleet ingerichte en gestylde woonhuizen, die je ruimschoots inspiratie bieden voor elke woonruimte, van keuken tot slaapkamer en van hal tot woonkamer. Kom binnen, maak kennis met de redacteuren en geniet van inspirerende trends en verrassende ideeën.:

NIEUW: VERBOUWROUTE 

tips, trucs en advies voor al jouw (ver)bouwplannen
Ga je verbouwen? Leuk! Maar ook een behoorlijke klus. Hoe pak je het aan? Wat is er te koop? Waar moet je aan denken? Op deze en heel veel meer vragen rondom het (ver)bouwen van je huis krijg je antwoord op de vt wonen&design beurs. Er staan heel veel experts voor je klaar om antwoord te geven op al jouw woonvragen. Op het grootste adviesplein van Nederland kan je persoonlijk advies boeken: stylingadvies en kleuradvies maar ook architectenadvies en electrostylingadvies. Nu al vragen of nieuwsgierig? Op de site van vtwonenendesignbeurs.nl delen we alvast tips ism Jaap.nl, Bouwgarant, NUwonen.nl en Findio.

Talks of the House: inspirerende lezingen over wonen
Ook in het woontheater: interessante lezingen door inspirerende sprekers. Bekende namen en merken nemen je enthousiast mee in hun verhaal. Of het nu gaat over kleur, inrichten, duurzaam wonen of verbouwen, een lezing in het woontheater biedt volop informatie en inspiratie om direct mee aan de slag te gaan. Vanaf 1 september kun je online bekijken hoe laat jouw favoriete spreker aantreedt. Het bijwonen van zo’n lezing is bij je ticket inbegrepen, dus kost niks extra. Vanaf 1 september staat het programma online en kan je zien hoe laat jouw favoriete woonstijl tevoorschijn wordt getoverd.

PROFESSIONEEL ADVIES

1. Aan tafel met een architect. 

Op het Architecten Adviesplein zitten professionele architecten voor je klaar om antwoord te geven op prangende vragen als: ‘Kan ik deze muur doorbreken?’, ‘Hoe betrek ik de keuken bij mijn woonkamer?’ en ‘Een uitbouw, wat zijn de regels en wat is de beste oplossing voor mijn huis?’ Met het (ver)bouwadvies dat je krijgt, kan je thuis direct verder. Voor deze professionele adviezen, die mogelijk worden gemaakt door Architectenwinkel, moet je wel even een afspraak maken. Vanaf nu kun je via de website een adviesgesprek van 45 minuten inplannen. Hiervoor geldt het speciale beurstarief van € 17,50 per gesprek.

2. Een stylist brengt je op goede ideeën
Soms heb je geen idee hoe je meer sfeer in je huis kunt brengen, een mooier kleurpalet samenstelt of hoe je die ene woonruimte het beste kunt indelen. Hoe fijn dat er professionele stylisten bestaan! Op de beurs kun je aanschuiven bij een van de stylisten van branchevereniging BNI Crisp. Vanaf nu kun je op de website een stylist selecteren en daar een afspraak van 30 minuten mee inplannen. Ook voor dit stylingadvies geldt het speciale beurstarief van € 17,50. Zeker weten dat je vol goede ideeën huiswaarts keert.

3. Slimme oplossingen met smart apparaten
In 45 minuten krijg je advies over hoe je door gebruik te maken van slimme oplossingen (Smart apparaten) je wooncomfort kan verhogen. Ook kun je advies krijgen voor slimme oplossingen in bouwprojecten, van een (eenvoudige) verbouwing tot renovatie en nieuwbouw. Ook wel Smart Ready bouwen genoemd, oftewel klaar maken voor de toekomst. Dit kan in zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Voor een goed advies raden we je aan een plattegrond of bouwtekening van je huis mee te nemen en alvast na te denken over je woonwensen, wat moet er Smart worden in huis? Denk aan bijvoorbeeld media (streaming/audio/video), comfort (verwarming, raambekleding, zonwering), beveiliging (camera, bewegingssensor, alarm), netwerk (wifi, glasvezel, coax) of witgoed (wasmachine, koelkast, oven). Vanaf nu kun je via de website een adviesgesprek van 45 minuten inplannen. Hiervoor geldt het speciale beurstarief van € 17,50 per gesprek.

Design Route
Al jaren favoriet bij veel bezoekers: Design Route. Hier tonen de grootste en bekendste Nederlandse meubelmerken de pronkstukken uit hun collectie, van designklassiekers tot de nieuwste ontwerpen. Ontwerpers en fabrikanten zijn op de stand aanwezig en beantwoorden graag al je meubelvragen.

Design Talents
Op de vt wonen&design beurs vind je naast de gevestigde meubelmerken ook toonaangevende Nederlandse ontwerpers. Deze creatieve genieën gooiden dit jaar hoge ogen op de bekende meubelbeurs in Milaan en presenteren nu hun ontwerpen aan het Nederlandse publiek. Een unieke kans om de ontwerpers persoonlijk te ontmoeten. Die wil je niet missen!

Tip voor bezoekers!
Neem foto’s, tekeningen én de afmetingen mee van de ruimte waar jij mee aan de slag wilt. Zo kan je op de beurs nog gerichter advies krijgen! En kun je niet wachten tot de beurs begint, volg ons dan op facebook en twitter of meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je nu meteen al heel veel informatie en inspiratie.

Reacties