Foto: dremel-kerstversiering-maken-1

Creatieve kerstversiering met Dremel

Maak je eigen kerstkrans van takken en maak schitterende servetringen.

Zin om een middag creatief bezig te zijn? Ga dan je eigen kerstversieringen maken. Want zelfgemaakte versieringen zijn toch veel leuker! Ook super om cadeau te doen aan die lieve buurvrouw of schoonzus die altijd voor je klaar staat. Maak bijvoorbeeld een gezellige kerstkrans voor op de voordeur of boven de openhaard. Of maak chique servetringen passend bij de aankleding van de kersttafel. Een pot thee op tafel, wat lekkers erbij en een kerstmuziekje op de achtergrond. Zo kom je pas echt in de kerstsfeer!

Met deze beschrijving kun je in een paar eenvoudige stappen met het juiste gereedschap je eigen feestelijke kerstdecoratie maken.

Stappenplan kerstkrans van rustieke takken

1. Koop witte takken of verzamel ze zelf in de natuur en spuit ze wit. Bundel ze samen en buig ze voorzichtig tot een krans. Zet de takken vervolgens onopvallend vast door op gelijke afstand ijzerdraad rond de krans te binden.

Dremel kerstkrans
2. Teken een ster op een plaat hout met behulp van een tekendriehoek en een potlood.

Dremel kerstkrans
3. Gebruik een Dremel multitool met een snijschijf voor hout om de ster uit te snijden langs het potloodlijntje.

Dremel kerstkrans
4. Gebruik een houtboor om een gaatje tussen twee punten van de ster te boren.

Dremel kerstkrans
5. Spuit de ster aan beide zijden rood en laat de verf drogen. Schrijf een kerstwens op de ster, bijv. Merry Christmas. Haal een lint door het gaatje en knip het op de juiste lengte af zodat de ster in het midden van de krans hangt.

Dremel kerstkrans
6. Gebruik een lijmpistool om decoratieve accenten op de krans aan te brengen: lijm bijv. minikerstballetjes of dennenappels op de krans. Wacht tot het plastic is afgekoeld en de krans is klaar om op te hangen

Dremel kerstkrans

 

Stappenplan servetring

1. Koop houten servetringen en een verfspuitbus voor een mooi, egaal resultaat. Breng een royale laag aan op de servetringen en laat ze drogen.

Dremel servetring
2. Voor een mooi regelmatig zuurstokpatroon teken je met een potlood diagonale lijnen met een tussenruimte van één tot twee centimeter op de servetring. Breng met een dun kwastje embossinglijm aan op elke tweede strook, en laat de tussenruimte vrij.

Dremel servetring
3. Strooi nu wat embossingpoeder op de stroken waarop je de lijm hebt aangebracht. Overtollig poeder kan eenvoudig worden verwijderd met een schoon kwastje.

Dremel servetring
4. Verwarm het poeder vervolgens met de Dremel VersaTip tot het vloeibaar wordt. Zodra het poeder is afgekoeld, blijft het stevig plakken.

Dremel servetring

Creatieve tip van Dremel

Je kunt je creativiteit de vrije loop laten bij het decoreren van de servetringen. Als je glitter mooier vindt, versier de servetring dan met hotfix-steentjes met de Dremel VersaTip en de soldeertip. Deze tip verhit de lijm op de achterzijde van de steentjes tot ze stevig vastzitten op de houten ring. Creatieve brandwerkversieringen op het hout zijn een leuk alternatief voor steentjes of glitter. Gebruik hiervoor de VersaTip pyrografie accessoires.

Dremel servetring Dremel servetring

Meer informatie: www.dremeleurope.com

Publicatiedatum: 14 december 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties