Foto: 271813

Blosh kussenserie

Ontwerp Marike Andeweg voor Blosh kussenserie.

Ontwerp Marike Andeweg voor Blosh kussenserie.

Na de succesvolle introductie van de Heelz bank, het eerste model van ontwerper Marike Andeweg voor Designonstock.com, zijn er nu de Blosh kussens. De voor- en achterkant van de kussens hebben een verschillende kleur, dus wil je vandaag een blauw accent maar heb je morgen meer zin in bruin? Dat is geen probleem. Serie Blosh is opvallend door de stofcombinaties en de twee knopen als detail.

 

Marike Andeweg over Blosh: 'Mijn insteek voor Blosh was dat een nostalgisch vleugje uit het verleden en veel van het heden elkaar op verfrissende wijze zouden ontmoeten. De basis van de collectie wordt gevormd door de juiste combinatie van kleur en textuur van de Kvadrat stoffen en de twee knoopjes maken het kussen op een eigenwijze manier compleet. Beide zijden van het kussen hebben een andere kleur. Dus draai je hem om, dan kun je heel snel een andere sfeer creëren.'

De Blosh kussens zijn verkrijgbaar in 9 uitvoeringen en 2 maten: 60 x 30 cm voor € 99,- per stuk en 65 x 45 cm voor € 119,- per stuk. Kussenserie Blosh is vanaf oktober verkrijgbaar via de erkende Designonstock.com verkoopadressen. Kijk voor een actueel overzicht van deze verkoopadressen en voor informatie over de collectie op www.designonstock.com.

Over Marike Andeweg: Haar visie op design vindt zijn basis in zuiverheid en bruikbaarheid. Wat haar het meest inspireert is de uitdaging om een puur, eenvoudig product te creëren. 'Ik zoek naar de grenzen tussen esthetiek, functionaliteit en materiaaleigenschappen'. Marike begon haar carriëre bij de Nederlandse meubelfabrikant Pastoe. Daarna was ze medeoprichter van een designlabel waar ze creatief directeur is geweest. In 2010 heeft ze een nieuwe start gemaakt met haar nieuwe merk NotOnlyWhite. Ze heeft meerdere designprijzen gewonnen, waaronder de Golden German Designpreis in 2008 en 4 keer de iF product design award, waarvan de meest recente in 2011.

Publicatiedatum: 8 september 2011

Meer informatie: www.designonstock.com

Reacties