Foto: 2016/Auto-oud-onderdelen.jpg

Auto te oud? Gebruik de onderdelen in je interieur!

Wanneer je auto oud wordt zal je een moment bereiken waarop je hem zal moeten vervangen.

Voor veel mensen ligt deze grens bij bepaalde problemen of dure reparaties, voor anderen bij een bepaalde dagwaarde. Je kunt er dan voor kiezen om je auto te verkopen, maar zoveel zal dat niet opleveren, dus waarom verwerk je de auto dan niet gewoon in je interieur?

Dagwaarde van de auto

Heeft de auto bijvoorbeeld een dagwaarde van 500 euro en je moet een reparatie laten uitvoeren van 1000 euro, dan kun je de auto beter wegdoen. Hoe weet je wat de dagwaarde van jouw auto is? Daar kun je gemakkelijk achter komen door hier de dagwaarde te berekenen. Is de dagwaarde lager dan de kosten voor reparaties of onderhoud, dan is het tijd de auto weg te doen. Natuurlijk kun je hem verkopen, maar je kunt er ook voor kiezen de onderdelen te gebruiken in je interieur. Het valt niet te ontkennen, je bouwt toch een band op met je auto en de auto verkopen of wegdoen kan erg pijnlijk zijn. Op deze manier kun je er veel langer van genieten, zonder de kosten van de onderhoudsbeurt!

De achterbank

De achterbank van de auto kun je mooi gebruiken om er een bankstel van te maken. Nog steeds duidelijk herkenbaar als auto-onderdeel, maar toch heel chique in je inrichting! Deze bank past vooral goed in een retro inrichting, maar als je een oude auto hebt met leren bekleding past de bank ook in de industriële stijl.

De neus

De neus van de auto kun je mooi wegwerken in je muur. Je zaagt het voorste stuk van de neus gewoon van de rest van de auto af en monteert dit tegen de muur op een manier alsof de auto door de muur heen geparkeerd is. Vergeet niet eerst alle andere onderdelen eruit te halen, zodat je geen halve automotor erin hebt zitten! Voor zachte muren is dit ook geen aanrader. Voor een extra effect kun je bijvoorbeeld ook de koplampen op het lichtnet aansluiten met een dimmer.

Autolampen

De koplampen van een auto zijn ook in huis mooi te gebruiken. Mits je ze een beetje opknapt staan ze erg decoratief en geven ze gezellig licht. Ze passen voornamelijk goed in de industriële woonstijl, waar je veel lampen ziet die qua design lijken op autokoplampen. Maar natuurlijk ga jij liever voor echte autolampen.
www.zimmo.be

De voorstoel
Heb je een speelkamer voor je kids? Dan kun je hier je voorstoel(en) voor gebruiken. Je bouwt ze gemakkelijk om tot een gave stoel om te gamen, het zit geweldig en je bent meteen in de juiste stemming voor welk spel dan ook. Overleg dit wel even met de vrouw des huizes - misschien zul je even wat moeite moeten doen haar te overtuigen van dit idee. En als ze niet meteen overtuigd is willen je kinderen je daar vast wel bij helpen.

Motor als wijnrek

Het geraamte van een automotor - bijvoorbeeld deze gave V8 - is mooi bruikbaar als wijnrek. Je knapt het netjes op door te schuren en te lakken en je hebt het hart van je auto in je woonkamer. Bovendien is het ook nog functioneel, want het is een praktische plaats om je wijnflessen in te zetten.
www.carthrottle.com

Kleinere onderdelen

Kleine auto-onderdelen kun je altijd wel ergens in je interieur verwerken. Wieldoppen staan - mits geverfd - heel mooi aan de muur of kunnen worden gebruikt als onderzetters voor pannen en je oude stalen velgen kun je opstapelen en als krukje gebruiken of In combinatie met de motorkap heb je zelfs een tafeltje. Kleine bouten en moeren kun je gebruiken als schaakset, waarmee je bij elk feestje kunt scoren! Autobanden kun je aan de muur monteren als bloembakken of als fotolijst. Zo kun je ook de kleine onderdelen vrij gemakkelijk aanpassen voor je auto interieur.

Wil je onderdelen van je auto in je interieur, dan is dat meestal gewoon een kwestie van wat kleine aanpassingen. Het is vooral belangrijk dat je de onderdelen goed schoonmaakt en van tevoren schuurt en lakt zodat je geen roestige of vieze onderdelen in je interieur hebt. En heren: overleg je plannen altijd even met je vrouw of vriendin! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw auto interieur leidt tot echtelijke ruzies. Daarom kun je op websites als Pinterest samen inspiratie opdoen. En anders organiseer je toch gewoon een echte Carbeque met je vrienden?www.gazette.net

Reacties