Foto: 2017-10/Wonen nl - tips om je interieur voordelig in te richten - afbeelding 1 (1) (1).jpg

3 tips om je interieur voordelig in te richten

Je interieur in een nieuw jasje steken kan je flink wat kosten.

Met deze tips ben je echter al een heel eind op weg om je interieur voordelig en stijlvol in te richten. 

Die vazen, fotolijstjes en beeldjes staan al tijden op je vensterbank, de gordijnen zijn al eeuwig aan vervanging toe en op die oude kast ben je nu ook wel uitgekeken. Herkenbaar? Dan is het tijd voor een nieuw interieur. Helaas kost dit echter vaak een hap uit je portemonnee. Toch kan je met de juiste tips heel wat besparen, terwijl je interieur er toch fris en stijlvol uitziet. Benieuwd? Lees dan mee!

1. Stel vooraf een budget vast

Als je gaat shoppen voor een nieuwe inrichting dan komen er waarschijnlijk al snel tientallen mooie spullen op je af. Een mooie spiegel, stralende gordijnen of een nieuwe bank… Het zijn allemaal items die de rekening flink opkrikken. Door in verschillende woonwinkels te shoppen, loop je ook nog eens de kans om je te verkijken op het uiteindelijke prijskaartje. Voor je het weet ben je honderden euro’s lichter.

Om dit te voorkomen stel je bij het inrichten van een ruimte een budget vast. Maak een lijst met de producten die je wenst en wat je er maximaal voor wilt uitgeven. Zie je nu echt die perfecte tafel met stoelen, dan weet je dat je bij je gordijnen en kasten wat kritischer moet zijn over de prijs.

Kies ook de juiste dag om te shoppen. Het kan nooit kwaad om te wachten op speciale uitverkoopdagen, zoals Black Friday, de dagen na Kerstmis of de Dag van de Webshop als je de producten niet direct nodig hebt.

 

2. Bespaar op je accessoires

Als je de meubels eenmaal hebt gekocht, wil je je huis toch graag unieker maken door het toevoegen van sprankelende accessoires. Dit kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Een tip is toch wel om hier niet meteen de portemonnee te trekken. Dat mooie schilderij in die dure woonwinkel vind je vaak ongeveer hetzelfde in de goedkopere woonwinkels als IKEA, Leen Bakker en Kwantum. Snuffel bijvoorbeeld ook eens rond bij Xenos voor mooie beeldjes, fotolijstjes en kaarsjes.

Daarnaast maak je jouw interieur extra uniek door een persoonlijke touch toe te voegen. Heb je bijvoorbeeld een zoon of dochter die graag tekent? Lijst een creatie van hem of haar in. Voordelig en nog belangrijker, erg bijzonder! Een perfecte vakantiefoto die fijne herinneringen bij je naar boven haalt? Laat hem drukken op wanddecoratie, dit is tegenwoordig helemaal niet duur meer.

 

3. Pak korting op je aankoop

Trek nooit meteen je portemonnee bij het zien van het perfecte accessoire, hoe mooi het ook is! Vaak pak je namelijk als je verder kijkt, (extra) voordeel op je aankoop. Ben je bijvoorbeeld in een duurdere woonwinkel en schaf je meerdere items aan? Grote kans dat je iets van de prijs af krijgt. Het proberen waard in ieder geval!

Ga je online shoppen? Vergelijk dan het item dat je hebt gezien met andere webshops. Prijzen kunnen zomaar tientallen euro’s uit elkaar liggen, ook al gaat het om hetzelfde product. Daarnaast is het altijd aan te raden om te shoppen met een kortingscode. Vrijwel elke winkel heeft tijdens het betaalproces een optie voor het invullen van een dergelijke code. Even snuffelen op een bespaarsite, een code pakken en voor je het weet gaat er bijvoorbeeld 20% van de prijs af. Mooi meegenomen toch!?

 

Reacties