Nieuwe inrichting met nieuwe accessoires

Soms zit je op de bank, kijk je om je heen en denk je: ik ben wel toe aan een nieuw interieur.

27 Juni 2018

Ken je dat gevoel dat je opeens zin hebt in verandering in je huis? Als je wel vaker dit gevoel hebt, kun je het best je interieur vernieuwen door het veranderen van de accessoires. Dat is namelijk een stuk kostenefficiënter dan elke keer een compleet nieuw interieur aanschaffen. Er zijn een aantal accessoires die echt het verschil kunnen maken.

Sierkussens

Het makkelijkst kun je je interieur natuurlijk aanpassen met nieuwe sierkussens. Als de basis van je interieur redelijk simpel is, kun je met sierkussens een mooie kleur in je interieur brengen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor sierkussens in een pastelkleur. De kussens kun je op de bank of op een fauteuil plaatsen, je zult gelijk zien dat je interieur er al anders uitziet.

Kunst en foto’s aan de muren

Heb je al jaren dezelfde foto of hetzelfde schilderij aan de muur hangen? Het kan zomaar zijn dat deze je gaat vervelen, of dat het schilderij je niet eens meer opvalt. Dan wordt het tijd voor een nieuwe wanddecoratie. Laat bijvoorbeeld een mooie familiefoto afdrukken of kies voor een bijzonder schilderij. Ook een ingelijste poster is een leuk idee. Een mooie lijst eromheen en je creëert alweer een compleet nieuwe uitstraling.

Bloemen, planten en kaarsen

Ook met hele kleine aanpassingen kun je het verschil al maken. Fleur je interieur bijvoorbeeld eens op met een mooie bos kleurrijke bloemen. Ook het aanbrengen van wat groen in je huis kan het verschil maken. Kies voor verschillende planten en groepeer deze bij elkaar. Koop bijvoorbeeld een grote plant en combineer deze met een aantal kleintjes. Speel ook met verschillende soorten potten. Gebruik een oude pot en knap deze op of kies voor verschillende potten in dezelfde stijl. Daarnaast kun je ook met mooie kaarsen het interieur sfeervoller maken. Plaats een aantal kaarsen van verschillende hoogtes bij elkaar of zet ze door de hele kamer. Meer licht doet sowieso altijd wonderen!

Andere diverse woonaccessoires

Andere plekken voor woonaccessoires zijn bijvoorbeeld een dressoir of plank. Hierop kun je verschillende persoonlijke decoratie spullen neerzetten. Bijvoorbeeld ingelijste familie- en vakantiefoto’s, plantjes en design accessoires. Een ander idee is het vervangen van de klok of een lamp. Dit zijn in veel interieurs ook opvallende accessoires.

Wees creatief!

Sommige woonartikelen zijn eigenlijk nog heel leuk, maar kunnen wel een verandering gebruiken. Knap ze in dat geval gewoon op! Heb je nog een oud kastje staan dat door de jaren heen een beetje saai is geworden? Een likje verf kan dan wonderen doen. Kies bijvoorbeeld voor een toffe kleur, zoals felblauw of ga voor neutraal en verf je kastje helemaal wit. Door te kiezen voor een neutrale kleur voorkom je dat het over een tijdje weer verveeld. Ook kun je natuurlijk één muur in de kamer een nieuwe kleur geven.

Investeren in design meubelen

Wil je écht een keer iets anders? Investeer dan in een design meubel. Door te kiezen voor design meubelen, kies je voor kwaliteit. De meubelen zijn niet trendgevoelig en gaan dankzij hun uitstekende kwaliteit nog jaren mee. Daarnaast zijn het echte eyecatchers in je interieur. Investeer bijvoorbeeld in een mooie nieuwe bank, eetkamerstoelen of eettafel. Als het fundament van je interieur goed is, kun je altijd spelen met nieuwe accessoires om je interieur te veranderen. De woonaccessoires kun je altijd nog veranderen.

Heb jij wat aan deze tips gehad en weet jij al wat je gaat veranderen in je huis? Wij wensen je veel plezier met het opnieuw inrichten van je interieur!

Reacties