Merry chrysmas: vier Kerst met een boeket van chrysanten

De veelzijdigheid van de chrysant leent zich voor ieder seizoen, feestdag of gelegenheid.

21 December 2019

Kerst is de perfecte gelegenheid om deze prachtige bloem te gebruiken in diverse kerstbloemstukken voor de ontbijt- of dinertafel. Met meer dan 400 rassen is er altijd een chrysant die past in jouw bloemstuk. Laat je inspireren door de chrysant en maak in een handomdraai een prachtige kerstdecoratie.

Chrysant als centrepiece

Deze tijd van het jaar gebruiken wij graag donkere en warme kleurstellingen zoals donkerrood, paars en goud. Deze mix van kleuren oogt chic en is een ware showstopper in de woonkamer. Gebruik hiervoor een mix van donkerrode, kerskleurige, oranje en paarse chrysanten in alle vormen en maten. Voor een chic tintje gebruik je bronskleurige chrysant. Om het nog spectaculairder te maken, kan je een grote decoratieve pluischrysant gebruiken.

Ook in lichte kleurstellingen zijn er voldoende chrysanten die aansluiten op de tijd van het jaar. Hiervoor kan je zalmkleurige, donkerroze in combinatie met donkerder oranje chrysanten gebruiken. Met de toevoeging van kerstballen, creëer je een echt kerststuk. Of maak een kerstster van donkerrode, oranje en paarse chrysanten. Zo heb je een echt pronkstuk tijdens het kerstdiner!

De chrysant als accent in jouw kerstbloemstuk

Ook op een decoratieschaal is de chrysant een perfecte aanvulling. Denk aan een gouden plateau met sfeervolle kaarsen en kerstballen, winterse dennenappels en een aantal losse pluischrysanten. Of maak kleine driehoek-bootjes voor een klein winterstukje. Ideaal op de tafel tijdens kerstontbijt of als decoratie op verschillende plekjes in het huis.

Verzorging van de chrysant

De chrysant is een bijzonder sterke bloem; ze hebben alleen een beetje water nodig. Als je chrysanten kort gebruikt, zorg er dan voor dat er een laagje water in de schaal staat. Ook kan vochtig steekschuim een uitkomst bieden, zo kun je iedere decoratieschaal gemakkelijk opfleuren met chrysanten.

Meer informatie: justchrys.com

Reacties