MADE.COM: tips voor een opgewekt begin van het nieuwe jaar

Met de januari blues en dry january achter de rug, onthult MADE.COM vier top interieur tips voor het verslaan van de donkere dagen van februari.

07 Februari 2020

Voor de zonnestralen en fluitende vogeltjes je weer zullen wakker maken in de ochtenden.

Voor velen is het begin van het jaar een tijd om binnen te blijven. Of je nu je nieuwe series aan het bingen bent, of de sociale scène vermijdt omdat je er nog een alcoholvrije maand achteraan hebt geplakt – MADE heeft een reeks snelle oplossingen die jouw 2020 opgewerkt laten beginnen.

Go Green

Het is algemeen bekend dat een connectie met de natuur ons humeur verbetert. Kamerplanten en groen geven ons een goed gevoel en zuiveren de lucht,, waardoor we zowel gelukkig als gezond blijven.

Stedelingen die weinig ruimte hebben, kunnen nog steeds de vruchten plukken van een met de natuur gevuld huis; gebruik verticale ruimte met hang- of muurbakken, of breng natuurlijke materialen in je interieur zoals licht hout en bijvoorbeeld een jute vloerkleed met een groffe textuur.

Sfeerverlichting

Kijk in deze donkere januari avonden naar verlichting om de sfeer te bepalen. De lampen en lampenkappen van MADE zijn een geweldige manier om een subtiele upgrade te geven aan je ruimte, met maximale impact. Met opties zoals goud, rookglas en een dimbare functie, is het eenvoudiger dan ooit om wat sfeerverlichting aan je huis toe te voegen.

Vloer- en tafellampen geven al snel een gevoel van sereniteit in vergelijking met scherpere plafondlampen of hanglampen,. Probeer matglas voor een cocoonende gloed, het perfecte tegengif voor de januari-blues.

Zoete dromen

Gebrek aan slaap is slecht voor onze gezondheid en veroorzaakt irritatie, stress en vermoeidheid – om er maar een paar te noemen. Zorg dat je in januari je slaapcyclus een reset geeft na de drukke feestdagen en profiteer van de voordelen van deze manier van self-care.

Bamboe beddengoed heeft verkoelende eigenschappen om comfort en slaapkwaliteit te bevorderen, en zachte pasteltinten van lila en groen of een diepe, geaarde marineblauw kunnen de geest helpen te ontspannen en uit te schakelen van een drukke dag op kantoor.

Rust met rommel

Opgeruimd huis, opgeruimde geest. Studies tonen aan dat een heldere geest ons in staat stelt om open te staan voor nieuwe uitdagingen en ruimte voor ons creëert om onze emoties te verwerken en nieuwe informatie aan te nemen. Ondertussen veroorzaakt overmatige stimulatie en afleiding in het interieur een onvermogen om te focussen. Om hieraan toe te voegen, creëert het opruimen ook een gevoel van voldoening, wat zich vertaalt in motivatie om dat niveau van productiviteit hoog te houden.

Verberg overtollige spullen onder het bed, of maak een statement van die boeken en tijdschriften die je graag in het zicht wil houden. Maak van de gelegenheid gebruik om je opbergruimte te verbeteren, zodat je geest vrij is om in plaats daarvan de buitenwereld aan te pakken.

Reacties