Leuke tips voor de inrichting van je stacaravan of vakantiehuis

Veel Nederlanders gaan jaarlijks op vakantie naar een andere bestemming.

24 September 2019

Er zijn er echter ook heel wat die al sinds jaar en dag op dezelfde camping komen of naar dezelfde plaats gaan.

Dit voelt voor jou ongetwijfeld als een vertrouwde omgeving en daarnaast heb je er waarschijnlijk veel vrienden aan overgehouden. Indien jij jaarlijks naar dezelfde vakantiebestemming afreist, is het aannemelijk dat je hier een vaste plek hebt. Mogelijk ben jij wel eigenaar van een stacaravan op een camping of ben je in het bezit van een vakantiehuisje. Is zo’n verblijf recent in jouw bezit gekomen? Dan is het natuurlijk zaak om hier helemaal jouw eigen plekje van te maken. Zo voelt het zelfs als thuiskomen wanneer jij op jouw vakantiebestemming arriveert. Maar hoe zorg jij voor een gezellige stacaravan of een gezellig vakantiehuisje? Wij geven je hieronder een aantal leuke tips!

1. Gebruik accessoires

Wanneer jij een stacaravan of vakantiehuisje hebt gekocht, is deze vaak nog sfeerloos. Jij wilt er natuurlijk wel helemaal jouw eigen plekje van maken. Accessoires kunnen jou hier uitstekend bij helpen. Natuurlijk hoef jij echt niet jouw gehele stacaravan of vakantiehuis in te richten met prullaria. Zet bijvoorbeeld een mooie vaas me een kleurrijke bos bloemen op tafel. Hang daarnaast ook vooral foto’s op van leuke vakantiemoment of van dierbaren. Op deze manier voelt een stacaravan of vakantiehuisje al snel als een tweede thuis.

2. Maak er een kleurrijk geheel van

De meeste mensen trekken in de zomer naar hun vakantiehuisje of stacaravan. Logisch, want dan is het natuurlijk mooi weer. Vaak associëren we de zomer met felle, warme kleuren. Het is natuurlijk hartstikke leuk om het zomerse gevoel door te trekken naar jouw stacaravan of vakantiehuisje. Maak er daarom een kleurrijk geheel van aan de binnenkant. Dit betekent natuurlijk niet dat jij de hele binnenkant van jouw vakantiehuisje of stacaravan van een felle kleur moet voorzien. In dat geval zou het wel heel erg druk worden. Kies er bijvoorbeeld voor om één wand te voorzien van een zomerse kleur. Dit zorgt ongetwijfeld voor een fijn en warm gevoel in jouw vakantiehuisje of stacaravan.

3. Berg rommel goed op

De ruimte in een stacaravan of vkantiehuisje is vaak beperkt vergeleken met thuis. Daarom is het raadzaam om creatief te zijn met opbergruimte. Jij zit er uiteraard niet op te wachten dat er om de haverklap speelgoed of andere rommel rondslingert. Benut de ruimte in jouw vakantieverblijf daarom efficiënt. In een stacaravan kun jij bijvoorbeeld de ruimte onder een bank gebruiken als opbergruimte. Daarnaast raden wij je ook aan om vooral hoge kasten te plaatsen die, bij voorkeur, tot het plafond reiken. Waarom? Omdat je de ruimte in jouw vakantiehuisje op deze manier optimaal benut. Je kunt uiteraard ook voor een lage kast kiezen, maar de ruimte ben je toch al kwijt. Bovendien zetten mensen vaak weer allerlei dingen op een lage kast. Hierdoor ziet het er alsnog rommelig uit.

4. Kies voor eenvoud

In een vakantiehuis of stacaravan breng jij meestal niet al te veel tijd door. Tijdens jouw vakantie ben je er natuurlijk wel een bepaalde periode, maar daaromheen niet. Bij het inrichten van jouw stacaravan of vakantiehuisje kun je daarom het beste kiezen voor een eenvoudige inrichting. Kies bijvoorbeeld voor meubels die er simpel uitzien en tegen een stootje kunnen. Jij gebruikt de meubels immers maar een klein deel van het jaar. Je kunt wel flink investeren in de inrichting, maar dit is vaak niet de moeite waard. Ga dus vooral niet bij de duurste meubelzaken langs, maar kies voor een simpele inrichting.

5. Beperk je tot één stijl

Veel mensen kiezen voor een eenvoudige inrichting van hun stacaravan of vakantiehuisje. Zij willen namelijk niet te veel geld investeren in de meubels. Let echter wel een beetje op het soort meubels dat jij aanschaft. De inrichting van menig vakantiehuisje of stacaravan is namelijk niet echt afgestemd. Hierdoor oogt jouw vakantieverblijf vaak rommelig. Wij raden je daarom aan om je te beperken tot één stijl. Schaf enkel meubels uit dezelfde stijl aan en maak het af met bijbehorende accessoires. Jouw vakantiehuisje of stacaravan ziet er zo een stuk georganiseerder uit. Wil jij jouw vakantieverblijf verhuren in de periodes dat je er zelf niet verblijft? Dan is het zeker een aanrader om voor één stijl te kiezen. Jij wilt de huurder immers wel een mooi en verzorgd vakantiehuis of stacaravan bieden.

Reacties