Kleur en structuur op de vloer

Vloerkledencollectie Silky Shades, Silhouettes, Colour & Structure van Desso brengen snel en gemakkelijk kleur en sfeer in huis.

13 September 2019

Van bovenaf zie je meteen de gelaagdheid en structuren die zo uit de natuur lijken te komen. De dessins zijn geïnspireerd op top-down views van landschappen, zeeën en gebergtes; van droge opengebarsten kleigrond tot rimpelstructuren van wind op water. De verweerde look en de organische en grillige hoog-laag patronen zijn verrassend anders en voelen natuurlijk aan. Deze kleden hebben tegelijkertijd wel een luxe en moderne uitstraling. Sfeermakers die functioneel, sterk én duurzaam zijn dankzij het gebruik van Econyl garen: een duurzaam Polyamide garen gemaakt van onder andere achtergelaten visnetten uit
de oceaan die op deze wijze worden gerecycled.

Vloerkledencollectie met 3 thema’s

De kleden in deze collectie hebben een standaardformaat van 3 x 2 meter en zijn direct leverbaar. Er zijn drie thema’s: Silky Shades, Silhouettes en Colour & Structure in diverse aardse en kruidige kleuren.

Desso Silky Shades

De naam Silky Shades refereert naar de glans en luxe look van zijde. Van bovenaf doen de onregelmatigheid en de subtiele reflecties van de structuur in dit kleed denken aan een luchtfoto van een oceaan. Je ziet zelfs schaduweffecten in het kleed alsof het licht ermee speelt. Dankzij het Econyl garen is dit kleed geschikt voor intensief gebruik en kan overal in huis worden toegepast.
Je kunt ook goed twee kleden met elkaar combineren in één kamer waarbij twee verschillende kleuren meer dynamiek geven aan de sfeerbeleving.

Desso Silhouettes

De Silhouettes kleden zijn organisch en onregelmatig van structuur. De drie verschillende Silhouettes dessins hebben een ‘versleten look’ en doen denken aan een top-down view van een woestijnlandschap. Natuurlijk mag je er zelf in zien wat je wilt! Waar het om gaat, is dat de Silhouettes kleden op elke vlakke vloer mooi staan of je nou een betonnen, houten of stenen ondergrond hebt.
Het kleed combineert geweldig met harde, natuurlijke materialen zoals baksteen en hout. 

Stylingtip

Door een kleed met een verweerde en versleten look in de zitkamer te leggen krijgt het interieur een doorleefd karakter. Modern design tot een ambachtelijk en landelijke stijl; je kunt er alle kanten mee op. Bij het combineren van twee of meer kleden in één kamer kun je óf hetzelfde dessin in meerdere kleuren kiezen of je kiest twee verschillende dessins in dezelfde kleur voor optimale coördinatie.

Desso Colour & Structure

Het Colour & Structure kleed heeft veel weg van een luxe geweven stof. Er zijn drie verschillende dessins in deze collectie; een patchwork, een streep en een blok motief. Prachtig met elkaar te combineren in één ruimte. Inhakend op de nieuwste trends leent dit kleed zich ook goed als wanddecor waarmee je de akoestiek aanzienlijk verbeterd. Functioneel én sfeervol voor in het kantoor, de eetkamer of de keuken. In het Colour & Structure kleed met streep dessin zit ook een
bijzonder verloop van donker naar licht.

Stylingtip

Combineer twee dessins uit de Colour & Structure collectie met hetzelfde kleurenpalet in één ruimte.
Hang 1 kleed aan de wand als decoratie en verbeter zo de akoestiek.

Duurzaam

De vloerkleden collectie is verkrijgbaar vanaf september 2019 en de verkoopadviesprijs bedraagt € 849,95 per stuk (200 x 300 cm). Alle vloerkleden hebben een antislip rug.
De Silhouettes en Colour & Structure kleden zijn gemaakt van 100% gerecycled Polyamide (100% Econyl). De Silky Shades kleden zijn gemaakt van 100% Polyamide en bevat deels Econyl.
Kijk voor meer inspiratie en de nieuwste vloerentrends op dessotarkett.nl.

Reacties