Foto: 2018-08/Italla1.png

Iittala presenteert najaarscollectie

Sfeerverlichting brengt warmte in huis

Van de pikzwarte nachten in de winter naar de zomerse zonneschijn; licht is essentieel in ons leven. Ook gebruiken we licht om de perfecte sfeer in ons interieur te creëren. Of het nu de gloed van een kaarsvlam door een besneeuwd raam is of de zachte schittering van een lamp. Een fijne, warme sfeer maakt dat we ons thuis voelen. Iittala’s sfeerverlichting bestaat uit een mix van lichtobjecten in een variatie van kleuren, materialen, vormen en maten. In het najaar introduceert Iittala nieuwe kleuren en compleet nieuwe producten in de collectie.

Leimu volledig van glas

De Leimu-serie van designer Magnus Pettersen bestond al uit een opvallende combinatie van fijn geblazen glas en zwaar beton. De nieuwe Leimu-lamp is volledig van glas gemaakt en een maat kleiner (240 x 165 mm). Het glas is met de mond geblazen door zeer vakkundige en ervaren glasblazers in de Iittala-fabriek in Finland. Met het gestroomlijnde design en het door-en-door gekleurde glas - in grijs, koper of mosgroen - creëert Leimu een warme en verleidelijke sfeer in huis. Het kleinere formaat maakt deze Leimu geschikt voor op een nachtkastje of op een plank. Prijs: € 349,-*.


Leimu-serie


Uitbreiding Nappula

Toen designer Matti Klenell het Nuutajärvi glasmuseum bezocht viel zijn oog op een tafel met uitzonderlijke vormen. Dit werd de inspiratiebron voor zijn kandelaarcollectie Nappula. Hierin komt de voorliefde van Klenell voor vintage en moderne vormen samen. Met zijn robuuste en toch vriendelijke vorm is Nappula een goed voorbeeld van de krachtige Scandinavische designtaal die Klenells werk kenmerkt. Iittala breidt dit najaar de Nappula-collectie uit met twee nieuwe producten: een sokkelvormige kaarsenhouder van geperst glas in grijs en mosgroen en een vier-armige metalen kandelaar in wit en donkergrijs, perfect als opvallend middelpunt op tafel of als sfeervolle kerstdecoratie. Daarnaast zijn de reeds bestaande kandelaars voor een enkele kaars uitgebracht in de nieuwe kleuren van 2018: mosgroen en aqua. Prijzen: vanaf € 36,90*.

Italla Nappula
V.l.n.r.: Iittala Nappula sokkelvormige kaarsenhouder (€ 69,-*), vier-armige
kandelaar (€ 139,-*), kandelaar groot (€ 39,90*) en kandelaar klein (€ 36,90*).

 

Kaasa windlicht met roségoud

Designer Ilkka Suppanen raakte voor het windlicht Kaasa geïnspireerd door de lichtbakens die zeelieden de weg wezen over de onvoorspelbare Finse wateren en tegelijk een warm en veilig gevoel gaven. De theelichthouder is geliefd door zijn elegante mondgeblazen glazen design en de metalen basis waarin het licht reflecteert. Iittala komt met een nieuwe editie van helder glas met een roségoudkleurige metalen basis. Prijs: € 79,-*.

Italla Kaasa


Nieuw ontwerp theelichthouder: Valkea

Bekend om zijn streven naar innovatieve oplossingen, heeft ontwerper Harri Koskinen een nieuw product ontwikkeld voor Iittala. Het strakke, gestroomlijnde design van de nieuwe theelichthouder Valkea verwijst naar het noorden van Finland, waar de lokale bevolking geniet van de donkerte van de herfst en de winter. Huizen zijn gevuld met zacht, warm kaarslicht, dat een gezellige, uitnodigende sfeer creëert. Valkea, verkrijgbaar in diverse kleuren door-en-door gekleurd glas, is een perfect item om cadeau te geven of om een verzameling van theelichthouders uit verschillende collecties van Iittala mee uit te breiden. Prijs: € 19,90*.

Italla Valkea
* Adviesverkoopprijs

Deze najaarscollectie van Iittala is verkrijgbaar vanaf medio augustus 2018.


Iittala - tijdloos design sinds 1881

Iittala is een premium Scandinavisch lifestylemerk dat ooit begon als een glasfabriek in het Finse Iittala, en nu met trots terugkijkt op generaties aan essentiële objecten die opvallend, combineerbaar en multifunctioneel zijn. Geïnspireerd door de vooruitstrevende filosofie van ontwerpers zoals Heikki Orvola, Klaus Haapaniemi, Kaj Franck en Alvar Aalto, streeft Iittala naar kwaliteit, schoonheid en functionaliteit. De collectie bestaat uit servies, glaswerk, textiel en interieuritems met een ruime keuze aan kleuren, vormen, maten en patronen. Iittala heeft in Nederland drie eigen winkels (Amsterdam, Den Haag en Rotterdam), shop-in-shops in de Bijenkorf en Hudson's Bay, een uitgebreid dealernetwerk en is online onder andere verkrijgbaar via de eigen webshop. Iittala valt onder de Fiskars Group.
www.iittala.com

Reacties